El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina aprova un pressupost amb més d’11 milions d’euros “sense incrementar els impostos als ciutadans”

Ajuntament de Cocentaina

Col·lectiu- Compromís ha votat en contra

L’Ajuntament de Cocentaina ha tirat endavant el pressupost per majoria, només amb el vot en contra del Col·lectiu - Compromís. El pressupost s’incremente un 2,48% amb la premissa de “millorar serveis essencials sense incrementar els impostos als ciutadans de Cocentaina”.

Pel que fa a l’apartat d’inversions, cal destacar partides molt importants com ara la compra de nous contenidors amb 150.000 €, la inversió als polígons industrials amb 95.000€ o els 145.000€ per a la reforma del Centre Cultural El Teular. Inversions com la que ja està duent-se a terme dels vestidors de la piscina municipal amb 95.000€ o els 70.000€ per a la remodelació del primer tram de Jaume I i de la plaça Mossén Eugenio Raduan.

Un altre aspecte rellevant són les subvencions a les diverses entitats que es mantenen, igual que es continua apostat pel foment de noves activitats empresarials mitjançant les ajudes C’CREA. A més, s’han previst partides específiques per a la commemoració de l’aniversari d’algunes entitats locals, tal com s’ha fet altres anys.

A més, moltes partides es veuran suplementades amb el romanent de tresoreria com la de la Fira de Tots Sants, les Festes de Moros i Cristians o la partida de tradicions i cultura. Des del consistori, destaquen també l’increment del 18% respecte a les partides de neteja viària i de recollida de residus, pels nous contractes que s’han adjudicat o que estan en procés de licitació.

En paraules de la regidora d’Hisenda, Mariona Carbonell,és un pressupost realista, amb millora de serveis essencials sense incrementar cap tipus de pressió fiscal als ciutadans, i ha sigut una llàstima que el Col·lectiu-Compromís haja votat en contra de totes aquestes propostes. Aquest pressupost és fruit de les diverses reunions amb els diferents partits polítics de la corporació i mostra d’això són els 14 vots a favor dels grups municipals PSOE, PP, EU-Podem i Ciutadans, amb tan sols els 3 vots en contra de Col·lectiu-Compromís, fet que demostra, una vegada més, que aquesta coalició prioritza els partidismes davant de les necessitats dels ciutadans de Cocentaina”.

Vot en contra


El Col·lectiu-Compromís explica que els pressupostos “privatitzen els socorristes i els monitors d’estiu, continuen sense plantejar mesures per al nucli antic i sense apostar per les energies renovables mentre segueixen onze regidors alliberats”. La coalició contestana ha posat en valor el treball fet pels tècnics municipals, però troba a faltar ambició per portar a terme les transformacions que necessita Cocentaina.


Així, el portaveu de la formació a l’Ajuntament, Jordi Pla, ha explicat que “aquests pressupostos continuen privatitzant els socorristes i els monitors d’estiu. Açò és una mala notícia perquè les persones treballadores cobren fins a la meitat que en ciutats com Alcoi pel mateix lloc de feina. Això és fonamental revertir-ho.”