El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina aprova una moció contra la violència masclista

Imatge del Plenari del 20 de juliol.

Sansalvador ha dit que el PP no ha votat a favor "perquè no els agrada que diguem clarament que han pactat amb Vox per a arribar a la Generalitat Valenciana" i els demana ser "valents i no blanquejar als seus socis".

S’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern (Compromís i PSPV-PSOE), l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox.

El dijous 20 de juliol, durant el plenari de l’Ajuntament de Cocentaina, Javi Sansalvador (Compromís), Regidor de Serveis Socials, va llegir públicament la "Moció en defensa dels Drets Humans i contra totes les violències masclistes", on va advertir sobre "la deriva feixista, masclista, lgtbifòbica i racista" que s’està vivint al País Valencià amb el "recent canvi polític", el qual fa perillar "els drets humans, la democràcia, la igualtat o els col·lectius LGTBIQ+".

 

Tot seguit, es va procedir al debat de la moció. Segons Borja Jornet, cap del PP, "donem suport als acords que hi ha en aquesta moció, però no compartim l’exposició de motius", ja que "no podem dir que hi ha una deriva feixista i masclista quan (des del nou govern de Carlos Mazón) encara no hem ni arrancat a caminar". En canvi, "si es tornara a presentar amb una exposició de motius diferent i amb els mateixos acords, votaríem a favor".

 

Després, Victoria Fernández (Vox) va dir que "estem totalment en contra de la denominació violència de gènere" i va replicar que la llei de violència masclista "és un fracàs i una ferramenta ideològica per a confrontar a homes i dones". Sansalvador li va respondre que "negar una realitat on han sigut assassinades 1.212 dones és molt perillós".

 

Finalment, la moció va tirar endavant amb els 10 vots a favor dels regidors del Govern (Compromís i PSPV-PSOE), mentre que els 6 regidors del PP van preferir abstenir-se i la regidora de Vox va votar en contra. Per acabar, Salvador ha assegurat que "des d’aquest equip de govern continuarem treballant en la protecció dels drets i farem de Cocentaina un lloc segur i amable per a totes les persones".