El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina arreglarà els camins rurals afectats per les fortes pluges de 2016 i 2017

El cost de la inversió és de 145.000 euros aportats per la Diputació

L'Ajuntament de Cocentaina portarà en breu a terme els projectes de restauració i millora dels sis camins rurals que sofriren importants danys estructurals en les pluges torrencials d'ara fa vora un any (finals de 2016 i gener de 2017). El pressupost total d'aquestes obres de millora ascendeix a prop de 145.000 euros, sufragats per la Diputació d'Alacant.  Cal subratllar que són diners provinents del romanent positiu del pressupost de l'entitat provincial.

Quan les sobres siguen adjudicades per la Diputació, la seua execució tindrà una durada de dos mesos. Els sis camins afectats pels desperfectes i que ara seran millorats són els següents: Camí de la Boronà, Camí del Frangí d'Alt, Camí de Pequís, Camí de la Cabanya, Camí de Penella i Camí de la Penya Banyà

Per tal de restaurar els desperfectes es renovarà el formigó del ferm, s'habilitaran murs de contenció baix de les solsides, s'instal·laran noves tanques metàl·liques de contenció i s'actuarà en la reparació de canonades d'aigua, entre d'altres actuacions.

El regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Cocentaina, Marcos Castelló, espera que la Diputació d'Alacant puga resoldre "amb celeritat aquestes adjudicacions i així els treballs puguen començar com més prompte millor. Els tècnics han treballat de valent per a detectar tots els danys produïts per la pluja i s'ha detallat amb molta precisió quines actuacions s'han de portar avant per tal de restaurar els camins i deixar-los de nou el més apte possible per al trànsit de vehicles i persones. A més, també s'han gestionat tots els permisos pertinent per a poder portar a terme aquestes obres, ja que no depenen solament dels permisos de l'Ajuntament, sinó que també cal comptar amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, del Parc Natural i de la Conselleria de Medi Ambient". El motiu no és altre que, pràcticament, tots els camins estan afectats per vies pecuàries i això ha fet que el procés d'elaboració dels projectes s'haja allargat més del desitjable.