El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina augmentarà les ajudes per a famílies en risc d’exclusió

Equip de benestar social de Cocentaina.

La raó, tal com des del consistori, és l'aparició de nous casos de famílies necessitades d'aquestes ajudes, i d'altres que necessiten reforçar el suport que ja rebien.

La capital del Comtat ha anunciat una bateria de propostes en matèria de Benestar Social per afrontar la crisi generada per la Covid-19. Entre elles es troben les ajudes d’emergènciaa famílies en risc d’exclusió, amb una partida actual de 120.000€ que el Consistori vol augmentar.

La raó, tal com reconeixen, és l'aparició de nous casos de famílies necessitades d'aquestes ajudes, i d'altres que necessiten reforçar el suport que ja rebien. Aquesta mesura es complementa amb altres, com ara el servei d'assistència psicològica que el consistori ha habilitat a través del telèfon 965593080, que també serveis per a gestionar la compra i els medicaments farmacèutics a aquelles persones que no poden eixir de casa.

També i des de fa setmanes, se serveixen racions de menjar preparat que dóna Castell de Barxell i que es combina amb el menjar que també es prepara des del bar-cafeteria del centre social Real Blanc. Tanmateix, s'està supervisant que els menors amb beca menjador escolar estan fent ús del xec enviat per Conselleria per garantir el dinar dels més menuts.

Pel que fa als usuaris dels programes municipals del TAPIS i Respir, les professionals porten a terme un seguiment continuat i estan en contacte telefònic amb aquestes persones. En el cas del TAPIS, se segueix fent acompanyament presencial per garantir que la salut física i psicològica és l'adequada.

D'altra banda, el departament treballa perquè l'alumnat de l'educació obligatòria puga seguir les classes a distància: Cinc xiquets tindran accés a internet gratuïtament amb una de les tauletes electròniques proporcionades per la Conselleria d'Educació i que podran fer servir mentre dure la suspensió de classes.