El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina busca el consens perquè la Fira de Tots Sants siga declarada Festa d'Interés Turístic Internacional

Alcaldessa i regidora de Fira amb el Secretari Autonòmic de Turisme.

Aquesta distinció vindria a completar la declaració de la Fira com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC) aconseguida l'any passat.

D'altra banda l'Ajuntament de Cocentaina té previst iniciar els treballs per atorgar als seus Moros i Cristians el títol de Festa d'Interés Turístic Nacional.

El govern contestà portarà al plenari d'aquest dijous la proposta perquè s'inicie el procés que atorgarà a la Fira de Tots Sants la declaració de Festa d'Interés Turístic Internacional. Es busca així el suport de l'oposició per a poder avançar en l'expedient i seguir completant les actuacions necessàries.

"Aquest és un d'aquells projectes que necessiten el màxim consens i pel qual hem de treballar tots en la mateixa línia perquè el benefici i el reconeixement és per a la tradició del nostre poble", apunta l'alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa.

En aquesta línia, i aprofitant la celebració de la Fira Internacional del Turisme, tant l'alcaldessa com la regidora de Fira, Mariona Carbonell, van aconseguir el "ferm compromís" del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, d'accelerar tots els tràmits que depenguen directament de l'Agència Valenciana de Turisme. Apunten des de l'Ajuntament de Cocentaina que Colomer s'ha "compromés personalment a facilitar tot aquest procés i a guiar en els tràmits necessaris durant aquest camí".

D'altra banda el consistori de Cocentaina també té previst iniciar els tràmits per tal d'atorgar a les festes de Moros i Cristians de la localitat el títol de Festa d'Interés Turístic Nacional.