El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina celebra la Passió pels Carrers, primer acte de la Setmana Santa

El diumenge a les 11h serà la benedicció de Rams en el convent i a continuació hi haurà una Processó fins el Pla de la Font

La ciutat comtal celebra des d'aquest 9 d'abril i fins el pròxim 17 d'abril la Setmana Santa en la que participen totes les Cofradies de la localitat. Hui a les 20:30h arranca el primer dels actes des de el Pla de la Font, organitzat pel Patronat.

La Setmana Santa ja s’acosta i la ciutat comtal prepara els actes tradicionals des del 9 d’abril amb la celebració de la Passió pels Carrers. L’esdeveniment comença a les 20:30h al Pla de la Font i està organitzat pel Patronat.

El diumenge 10 d’abril a les 8’30 tindrà lloc una eucaristia en la Mare de Déu, a les 9h en la Parròquia de Santa María i el Salvador i 9’30 en el Convent dels Pares Franciscans. A les 11h serà la benedicció de Rams en el convent i a continuació hi haurà una Processó fins el Pla de la Font per celebrar totes les parròquies juntes una Missa. Eixe mateix dia a les 20h de la vesprada serà la Processó de la Dolorosa.

El dilluns serà el primer tríduo i el dimarts serà el segon dia de tríduo. El dimecres tindrà lloc la primera Processó que eixirà de Setmana Santa, la del Nazareno a partir de les 21h. El dijous sant, hi haurà una eucaristia de la Mare de Déu del Senyor que serà en la Mare de Déu del Miracle a les 17h, a les 18:30h en el Convent dels Pares Franciscans i a les 19h en la Parròquia de Santa Maria i la de Salvador. Eixa nit tocarà la Processó del Silenci, que serà sense llum, pel que la regidora de Tradicions, Paqui Ruiz, demana la col·laboració ciutadana per a respectar els trams per on passa i prudència per a no fer-se mal.

El divendres Sant, 15 d’abril, hi ha un Via Crucis inter parroquial, diversos oficis i a les 20h la Processó General en la que col·labora cada Cofradia amb la seua Imatge. El dissabte Sant serà la Vigilia a les 18h en la Mare de Déu del Miracle, a les 20h en el Covent dels Pares Franciscans i a les 22:30h en la Parròquia de El Salvador es realitza la Vigília Pasqual i es fa l’Encontre.

I per finalitzar el diumenge de Pasqua tenen lloc les Eucaristies en els mateixos horaris que cada diumenge i per la vesprada cada família o amics podran disfrutar de menjar-se la mona.