El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina celebra el quint centenari del Miracle de les llàgrimes amb un variat calendari d'actes

Imatge de la Mare de Déu a un balcó del Palau Comtal.

Tot el calendari d'actes en aquest enllaç.

En 2020 es compliran 500 des que el quadre la Mare de Déu del Miracle pintat per Sant Lluc, plorara vint-i-set llàgrimes de sang quan una pesta assolava la comarca. Amb l'acta notarial que certifica el miracle exposada temporalment al Palau Comtal, Cocentaina inicia un calendari ple d'actes per a commemorar l'any sant.

La primera cita té lloc diumenge 5 de maig a les 19 h al monestir de la verge del Miracle amb l'Eucaristia d'inici de l'Any Sant per l'Arquebisbe de València, Santiago Cañizares. A continuació tindrà lloc la Cremà de les fogueres. Diumenge 19 de maig s'inicia l'exposició '500 anys de Mare de Déu', que serà clausurada el 7 de juny. El 29 d'aquest mes tindrà lloc la 'Girada d'esquadres' al davant del Monestir de la Verge del Miracle i ofrena de publicadors infantils.

El dia 20 de juliol se celebrarà un aplec de danses en honor a la Mare de Déu, mentre que en octubre s'inaugurarà un monument per a commemorar l'any sant, data i emplaçament encara per a definir. Al llarg dels mesos de novembre i desembre tindran lloc una sèrie d'eixides extraordinàries de la Mare de Déu, les quals es poden consultar en el següent enllaç. Es tracta d'una missió que permetrà a la Mare de Déu estar en totes les comunitats cristianes de Cocentaina (fraciscans, parròquia del Salvador, la de Santa Maria, i la comunitat de les trinitàries així com tots els carrers i pedanies del municipi. L'ultima eixida de la mare de deu finalitzarà en el cementiri, on se celebrarà l'eucaristia "en acció de gràcies a tots els avantpassats que han llegat a Cocentaina la devoció". Així ho ha reconegut Eduardo Rengel, Rector de Santa María i Director Espiritual de la Pía Unión Verge del Miracle.

Els actes se succeiran fins a maig de 2020, amb la gala en honor a la Mare de Déu i la posterior clausura de l'any sant.