El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina commemora amb música els 23 anys dels cursets d'estiu de la UA

Les alcoianes Júlia actuant a l’esplanada del Palau Comtal.

La d'enguany serà la 18a edició dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant; en total s'ofereixen 43 cursos.

Ara fa 23 anys la capital del Comtat feia els primers passos per a acollir els cursos d'estiu Rafel Altamira de la Universitat d'Alacant. Per tal de commemorar aquesta efemèride, la Sala Daurada del Palau Comtal ha sigut escenari de l'acte inaugural dels cursos, que enguany oferiran 43 propostes en les diferents seus universitàries de la UA. La música de les alcoianes Júlia, i d'altres grups del País Valencià, s'ha deixat sentir en l'acte.

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, i la batlessa de Cocentaina, Mireia Estepa, han presidit l'acte d'aquest 3 de juliol, conduït pel director de la seu de Cocentaina, Josep Lluís Todolí i en què han participat alguns dels impulsors dels cursos fa 23 anys.

Cortés ha reivindicat el compromís de la Universitat d’Alacant amb el territori, assegurant que aquests cursos "permeten aprofundir en la relació amb la realitat de les nostres comarques a través de les seus universitàries". L'alcaldessa ha fet valdre l'entesa entre Cocentaina i la UA, la qual "no només fa activitats amb els Cursos d’Estiu, sinó que està present en la vida de la ciutat al llarg de tot l’any amb moltes activitats".

La d'enguany serà la 18a edició dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant; en total s'ofereixen 43 cursos: 23 en el campus de Sant Vicent del Raspeig i 20 més en les seus universitàries d'Alacant, en el Campus d'Alcoi, Benissa, Cocentaina, Elda, la Nucia, Torrevella, Villena, Xixona i Calp, i en l'Aula Universitària de l'Alfàs del Pi.

Concert

L’acte de presentació dels Cursos ha conclòs amb el concert Antoni Miró, pintura musicada, a càrrec dels artistes Lu Rois, Pau Alabajos, Borja Penalba, Mireia Vives i Júlia, a l’esplanada del Palau Comtal.