El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina compta amb 32 noves plaques fotovoltaiques

Així mateix, es reduirà fins a 16 kW el consum elèctric i, a més a més, es podrà fer ús d’una potència de 14.400 W com a mínim.

L'Ajuntament de Cocentaina i la Diputació d'Alacant han finançat la col·locació de les plaques per 21.000€. El rendiment està garantit en un 80% per als pròxims 30 anys.

L’Ajuntament de Cocentaina ha instal·lat 32 plaques fotovoltaiques al terrat de la Biblioteca Municipal. Les plaques de 450W tenen un rendiment garantit del 80% en 30 anys.

D’aquesta manera, s’engega al municipi contestà una producció elèctrica d’autoconsum 100% renovable i s’aconsegueix minimitzar les emissions de CO?. Així mateix, es reduirà fins a 16 kW el consum elèctric i, a més a més, es podrà fer ús d’una potència de 14.400 W com a mínim.

La instal·lació i les plaques s’han finançant des del consistori i des de la Diputació d’Alacant amb un pressupost total de 21.000€. Amb aquesta quantitat s’ha dut a terme tota la instal·lació dels panells, així com l’estructura dels blocs de formigó, les proteccions elèctriques i el sistema de monotorització i seguretat.

En paraules d’Amparo Ferrer, regidora de Transició Ecològica, “l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és reduir la dependència de Cocentaina de fonts d’energia no renovables i de tercers països subministradors d’energia. La lluita contra el canvi climàtic és una de les prioritats d’aquest govern i, en aquest sentit, continuarem treballant per fer de Cocentaina un poble més verd i sostenible”. Per al seua banda, Jordi Pla alcalde de Cocentaina, ha assegurat que “aquesta instal·lació marca un abans i un després en la forma de gestionar el consum elèctric al poble”.