El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina contracta 3 persones gràcies a distintes subvencions

Persones contractades a Cocentaina amb altres programes

Les subvencions superen els 65.000 euros

ECOVID i EMPUJU són els programes dels quals s'ha beneficiat l'Ajuntament de Cocentaina per tal de contractar persones desocupades. Aquests programes pertanyen a Labora i el SEPE. Els treballadors contractats ajudaran en tasques relacionades amb la Covid-19 i, d'altra banda, en tasques administratives.

Amb el programa ECOVID, els treballadors contractats duran a terme tasques relacionades amb la crisi sanitària, com el reforç en la desinfecció de les àrees de major trànsit, d'edificis públics i donant suport en la verificació i compliment de mesures preventives en infraestructures i espais municipals, com Palau Comtal, centre cultural El Teular mercat i cementeri.

Aquesta nova iniciativa forma part de les mesures de foment de l'ocupació destinades als col·lectius més vulnerables, com ho és la població desocupada major de 30 anys. Aquest programa ha rebut una subvenció de 28.733 euros i té una duració de 6 mesos.

El programa EMPUJU, per la seua banda, concedeix a l'Ajuntament de Cocentaina una subvenció per import de 37.514 euros destinada a la contractació temporal a jornada completa de persones joves en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil; amb aquest programa s'ha contractat un jove que fa tasques d'auxiliar administratiu en el SIC amb una duració prevista d'un any.

El regidor d'Ocupació, Toni Hernández, sosté que “aquests plans resulten beneficiosos, ja que permeten fomentar l'accés al món laboral dels desocupats del municipi en una situació tan greu com la que estem patint des de l'inici de la pandèmia”.