El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina elimina la taxa de terrassa per a bars i restaurants durant tot l'any

Terrassa al Passeig del Comtat.

D'altra banda, el programa 'Cocentaina Activa' treballarà per a reactivar el teixit econòmic local mitjançant diverses línies.

Els establiments d’hostaleria i restauració de Cocentaina no hauran de pagar la taxa d’ocupació de la via pública durant 2020. A aquesta mesura se sumaran en els pròxims dies les del programa 'Cocentaina Activa', un pla que vol reactivar el teixit econòmic local.

Quan a l'exempció de la taxa d'ocupació de la via pública, tindrà efectes retroactius, per tant es procedirà a la devolució de les taxes a aquells establiments que ja les hagen abonat. Des de l'Ajuntament asseguren que aquesta primera mesura ja està "totalment definida i consensuada".

D'altra banda, el programa 'Cocentaina Activa' treballarà per a reactivar el teixit econòmic local mitjançant diverses línies. Aquestes s'estructuren en mesures com ara l'exempció de taxes municipals, passant per ajudes econòmiques fins a projectes d'obres i serveis per a empreses locals. Al consistori esperen que "en breu estiga configurat el programa per tal de fer front als efectes negatius que ha provocat la pandèmia de la Covid-19".