El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Article de Marcos Castelló, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cocentaina,

Article de Marcos Castelló, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cocentaina

Cocentaina, en positiu

Ara fa uns dies, a l'Ajuntament de Cocentaina vam aprovar el Pressupost Municipal per a aquest 2018. Com vam explicar durant el debat plenari, aquest document aposta fermament per les inversions en la millora del patrimoni històric, l'augment en les subvencions a les entitats locals de tot tipus, la contractació de personal en diverses àrees municipals... En definitiva, uns pressupostos que segueixen la línia d'anys anteriors i que compleixen amb els objectius del projecte socialista: apostar per la promoció econòmica en totes les seues vessants (convençuts de la transversalitat de les accions) i incidir en el servei a les persones i en l'increment i millora del seu benestar. Marcos Castelló

Ara fa uns dies, a l'Ajuntament de Cocentaina vam aprovar el Pressupost Municipal per a aquest 2018. Com vam explicar durant el debat plenari, aquest document aposta fermament per les inversions en la millora del patrimoni històric, l'augment en les subvencions a les entitats locals de tot tipus, la contractació de personal en diverses àrees municipals... En definitiva, uns pressupostos que segueixen la línia d'anys anteriors i que compleixen amb els objectius del projecte socialista: apostar per la promoció econòmica en totes les seues vessants (convençuts de la transversalitat de les accions) i incidir en el servei a les persones i en l'increment i millora del seu benestar.

A priori, semblava que el gros dels pressupostos no contenia projectes per al desacord entre diferents opcions polítiques, menys encara amb aquelles de tall progressista. I diem 'a priori' perquè això no ha sigut així. Els Pressupostos Municipals van comptar amb el suport dels vots favorables del Partit Socialista, Guanyar i Ciutadans. Com era d'esperar, el Partit Popular es va posicionar en contra. Però la nostra absoluta sorpresa va ser que aquesta vegada el Col·lectiu 03820- Compromís es va alinear de nou amb el PP i van votar en contra d'aquests pressupostos socials i de progrés.

La decepció del nostre equip de govern socialista va quedar ben patent durant el Plenari, i és que seguim sense explicar- nos (i seguim sense resposta) diverses qüestions: si un grup vota NO a uns pressupostos és perquè no està d'acord amb el que es diu en ells. O, almenys, no està d'acord en gran mesura. Per tant, membres del Col·lectiu 03820-Compromís, ens podríeu explicar en què no esteu d'acord?

- En el pla director del Palau? En l'adequació dels refugis? En la recuperació de la Torre del Castell? En augmentar els horaris d'apertura dels monuments turístics?
- En la construcció de la passarel·la entre Alcoi i Cocentaina per a millorar la seguretat dels vianants?
- En l'augment de les subvencions a TOTES les entitats locals (esportives, culturals, socials i educatives, Pía Unión i Junta de Festes)?
- En la contractació d'un treballador/a social a temps complet i altre a mitja jornada?
- En la contractació d'un psicòleg/a mitja jornada?
- En l'ampliació de la jornada dels treballadors del Centre de Respir per a atendre millor a les persones que ho necessiten? Aquest NO és la seua idea de "primer les persones"?
- En la realització d'un certamen de música festera?
- En l'augment de la partida d'activitats extraescolars del centres públics per a la implantació de la jornada contínua, votada pels pares i mares de Cocentaina?
- En l'augment de la partida de Participació Ciutadana?

El seu NO és un NO a totes aquelles persones i entitats afectades en els punts anteriors a qui els demane que recorden totes i cadascuna d'aquestes preguntes perquè segueixen sense resposta a dia de hui. Com heu arribat a aquest NO? Ha estat una decisió dels regidors del Col·lectiu? De Compromís? De tots dos?

Des del Govern de Cocentaina, i especialment el regidor que vos parla, considerem molt decebedor que un grup com Compromís, que està treballant conjuntament en el Govern de la Generalitat Valenciana en polítiques progressistes, a Cocentaina s'alie amb el Partit Popular de Rajoy per impedir eixes mateixes polítiques de progrés al nostre poble: "Ni faig, ni deixe fer...". Els contestans i contestanes no es mereixem aquest tracte i estem segurs que no els ho perdonaran perquè no ho entendran.

Tal vegada, companys i companyes del Col·lectiu 03820-Compromís, durant totes aquestes setmanes han malbaratat més temps en justificar el seu NO que en la voluntat seriosa de poder parlar i arribar a acords importants. Qui ho diria d'aquells que s'omplin la boca en parlar de consens, de diàleg, de cedir i negociar... A la fi, res d'això. Qualsevol cosa, per important que siga, pot quedar en un segon pla quan es pensa en termes electorals.

Amb tot, veïns i veïnes de Cocentaina, poden estar tranquils. Que no els confonga aquesta decepció que ací manifestem perquè la nostra il·lusió i les nostres ganes de treballar segueixen intactes. Afortunadament, la responsabilitat d'una majoria no ha permés que la situació de bloqueig s'haja produït. L'equip de Govern socialista, amb la col·laboració de Guanyar i Ciutadans i el seu vot positiu (i replet de positivisme, tot s'ha de dir) seguirem treballant pel benestar de totes i tots. Sabem per experiència que no és una feina fàcil, que tots, en l'exercici de les nostres responsabilitats, ens podem equivocar i podem prendre decisions que no agraden a tots i totes. Precisament, d'açò es tracta gestionar, de prendre decisions i assumir les consecucions d'uns objectius i els punts d'un projecte. Però per nosaltres no quedarà, les persones sempre per davant de les sigles i els contestans i contestanes per davant de qualsevol projecte individual. Cocentaina som totes i tots i hem d'anar a una. En positiu i cap al progrés.

Marcos Castelló, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cocentaina

 

Article de Marcos Castelló, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cocentaina