El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina es blinda davant situacions de risc i aprova el Pla Territorial Municipal d'Emergències

Reunió de presentació del Pla / Ajuntament

Aquest document recull tota la informació necessària per a afrontar possibles conjuntures imprevistes en l'àmbit de seguretat per a la ciutadania, l'entorn o els béns

Cocentaina ha aprovat el Pla Territorial Municipal d'Emergències. La principal novetat és la creació del Centre de Coordinació Operativa de l'Administració Local (CECOPAL). Aquest pla és un protocol a seguir en cas de presentar-se situacions de risc o imprevistos greus.

‘Intel·ligència climàtica’ és l’empresa encarregada de la redacció del Pla. Aquest document recull tota la informació necessària per a afrontar possibles conjuntures imprevistes en l'àmbit de seguretat per a la ciutadania, l'entorn o els béns. La principal novetat és la creació del CECOPAL, òrgan que constituirà el gabinet de crisi de l'Ajuntament i que disposarà d'un Comité Assessor, un Gabinet d'Informació i un Centre de Comunicacions. Aquest grup de persones, que estarà encapçalat per l'alcaldessa, Mireia Estepa, es reunirà quan les circumstàncies el recomanen en el Centre de Coordinació Operativa, la seu de la qual estarà situada a l'Ajuntament.

En la presentació del Pla han assistit, a banda d’Estepa, les regidories de medi ambient, obres i serveis, seguretat ciutadana, sanitat i tècnics municipals que configuren el comité assessor, així mateix, representants de la Policia Local i Parc Comarcal de Bombers. Per a l'alcaldessa, Mireia Estepa, “el més important d'aquesta iniciativa és que ens permetrà disposar d'una eina essencial per a actuar de manera efectiva, eficaç i coordinada davant fenòmens meteorològics adversos o qualsevol altra circumstància imprevista”.