El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina es fa visible al Parlament Europeu

Comitiva de polítics valencians al Parlament Europeu.

Una comitiva formada per 20 alcaldes valencians, entre ells la batllessa de Cocentaina, ha visitat el Parlament Europeu entre els dies 8 i 9 de novembre, en un viatge subvencionat per la mateixa institució continental.

La batlessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha visitat Brussel·les per tal de mantenir una sèrie de reunions amb eurodiputades socialistes al Parlament Europeu. Els encontres, segons paraules de l'alcaldessa, han estat "una gran oportunitat per a poder traslladar a les persones que dissenyen les polítiques europees les necessitats dels pobles i les dificultats que es troben per a accedir a les ajudes d'Europa".

Els vora vint alcaldes i alcaldesses que han format la comitiva s'han reunit amb les eurodiputades socialistes Inmaculada Rodríguez Piñero, Iratxe Garper i Soledad Cabezón, així com amb el Director General pel Mediambiental en la Comissió Europea, Luís Planas.

Als encontres s'han exposat temes relacionats amb el canvi climàtic, mesures de finançament cap a l'economia circular i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible per a l'agenda del 2030.

L'alcaldessa Mireia Estepa ha comentat que és "una gran oportunitat poder traslladar a les persones que dissenyen les polítiques europees les necessitats dels nostres pobles i les dificultats que trobem per a accedir a les ajudes d'Europa". A més assegura que es van sentir "escoltats i compresos" pel que esperen "que es posen en marxa més mecanismes per a apropar la realitat local a l'europea".