El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina es posiciona contra l'abandonament animal

Senyal conscienciadora instal·lada per l'Ajuntament

La instal·lació d'aquests senyals han suposat un gran avanç en matèria animalista a Cocentaina, tot i que les mascotes encara tenen prohibida l'entrada als edificis públics i tan sols existeix en tot el poble un sol Caniparc.

L'Ajuntament continua desenvolupant polítiques de benestar animal i ha instal·lat senyals per conscienciar al voltant de l'abandonament de mascotes i cries.

Cocentaina està vivint greus problemes relacionats amb els animals: colònies descontrolades de gats de carrer, grups de porcs senglars que destrossen tanques i, per descomptat, abandonaments d'animals. Les protectores i albergs, desbordats per la situació, s'afanyen a buscar família per a les mascotes que acullen dia sí i dia també i que ja no saben on deixar, però no sempre és fàcil. Més encara quan no reben prou suport per part de les institucions i la societat en general sembla que ha convertit a les mascotes en simples productes de consum, d'eixos "de usar y tirar".

L'Ajuntament de Cocentaina, per tal de combatre tota aquesta problemàtica, ha instal·lat diversos senyals que, segons Maite Valls, regidora de Sanitat, pretenen conscienciar "de la importància de ser responsables" amb els nostres animals. A més, ha instat a denunciar els abandonaments dels quals siguen testimonis els mateixos ciutadans, als quals pretén formar i (in)formar sobre la importància d'esterilitzar les mascotes per tal d'evitar el naixement indesitjat de cries i, clar està, el seu posterior abandonament.

Potser els nostres animals no donen vots, però ens donen altres coses molt més valuoses. I tots aquells que tenen mascota, ho coneixen bé