El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina es prepara per a l'arribada de la Volta a la Comunitat

Vicent Belda revisa el final d'etapa
Tot en ordre per a una jornada inoblidable

Després d'uns anys sense estar present al calendari ciclista internacional la Volta a la Comunitat Valenciana va tornar al 2016. En aquesta edició Cocentaina serà l'etapa reina. L'arribada a la pedrera Botella serà el moment més important. Ahí es deslligaran les hostilitats per tal de disputar-li la general a Alejandro Valverde. A més, el ciclista d'Ibi Rubén Plaza la té anotada de forma especial al seu quadern. Segur que li les forces estan amb ell, atacarà per donar la sorpresa. Els aficionats podran gaudir d'un espectacle amb la neu a les cunetes. 

Després d'uns anys sense estar present al calendari ciclista internacional la Volta a la Comunitat Valenciana va tornar al 2016. En aquesta edició Cocentaina serà l'etapa reina. L'arribada a la pedrera Botella serà el moment més important. Ahí es deslligaran les hostilitats per tal de disputar-li la general a Alejandro Valverde. A més, el ciclista d'Ibi Rubén Plaza la té anotada de forma especial al seu quadern. Segur que si les forces estan amb ell, atacarà per donar la sorpresa. Els aficionats podran gaudir d'un espectacle amb la neu a les cunetes. Segons Vicente Belda, exclicista contestà, "l'ultim quilòmetre és terrorífic, però no hi hauran grans diferències". 

Seran 184 quilòemtres sense temps per a descansar. Maigmó i Tibi (2ª categoria), La Garganta (3ª categoria), La Carrasqueta (1ª categoria), Benillup (3ª categoria) i que es pujarà en dues ocasions fins arribar a les primeres rampes de la pedrera Botella. La pendent mitja de la pujada al mític port de Cocentaina té una mitja de vora el 8%, tot i que en els últims mil metres per moments pot arribar a quasi el 18%. Cinc quilòmetres per a somniar. 

Valverde ha reconegut la pujada i per tant sap el que li espera. Amb el seu estat de forma, només Luis León Sánchez, a quatre segons del campió murcià, podria plantar-li cara. A més, cal subratllar les intencions de Rubén Plaza, que ja es va proclamar guanyador de la general en 2008, just abans de l'aturada per la crisi de la cita valenciana i va romandre com a últim vencedor fins a 2016, any en què es va reprendre. A la general està a més de dos i minuts i mig. Això facilitaria que els importants no el frenaren en el seu intent. 

Les recomanacions que donen l'Ajuntament de Cocentaina i l'organització per als aficionats són aquestes: 

. La Guàrdia Civil tallarà la via 'Camí del les Folletes-Pedrera Botella' de 8 a 18 hores. No obstant això, es deixaran passar cotxes fins que es complete l'aparcament existent, que és limitat.

. El tràfic per al veïnat de la via estarà permés sempre que mostren l'autorització que l'Ajuntament els enviarà i quedarà tallat definitivament a les 13 hores fins que acabe la carrera, aproximadament 16:30 hores.

. Està previst que el pelotó arribe a Cocentaina per a fer la primera volta a les 14 hores i que es faça meta a partir de les 15 hores.

. Recomanem a la gent que puje a peu a la Pedrera Botella i que seguisquen les instruccions de la Policia Local i la Guàrdia Civil, així com dels organitzadors de la volta, per la seua seguretat i la dels ciclistes participants.

Escrit per Raül Pina