El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina estrena 9 panells turístics per donar a conèixer 'La ruta de la muralla'

Un dels punts de La Ruta de la Muralla / Aj. Cocentaina

"S’està treballant en la redacció del Pla Director de la Muralla i en el Pla Especial de Protecció per a final d’any".

La capital d'El Comtat ja compta amb un nou atractiu turístic. Es tracta de 'La ruta de la muralla', uns nous panells informatius amb recursos accessibles que han estat repartits per l’antic traçat de la muralla, a més de plaques senyalitzades del recorregut i altres amb la ubicació dels antics portals.

El cercat defensiu fou construït a partir del segle XIII. Aquests nou punts permeten conèixer de primera mà aspectes múltiples de la mateixa muralla, com ara la tècnica de construcció, els portals, el comerç en la Cocentaina medieval o el dret de pontatge. Iván Jover, regidor de Turisme, avança que "s’està treballant en la redacció del Pla Director de la Muralla i en el Pla Especial de Protecció per a final d’any".

Es tracta d'una ruta autoguiada, d’una hora de duració, i dotada de recursos accessibles, com panells en braille o llenguatge de signes, que pot realitzar-se, bé amb un plànol digital (en format de descàrrega disponible en la web de l’Ajuntament) o amb una guia en paper que caldrà sol·licitar a l’oficina Tourist Info allotjada al Palau Comtal.

Jover destaca la importància d’aquest nou recurs, perquè "la ruta de la muralla ha estat un projecte que portem endavant gràcies a les ajudes de Turisme Comunitat Valenciana i on han col·laborat grans professionals mitjançant l’assessorament, la il·lustració, el disseny i la dotació de recursos per a fer d’aquesta una ruta totalment accessible. Un itinerari per a posar en valor un dels nostres Béns d'Interés Cultural més coneguts i que de segur es decideixen a recórrer molts dels turistes que ens visiten".