El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina fa balanç sobre les festes en 2022 i destaca la incorporació de nous actes

Moros i Cristians de Cocentaina / AM

Cocentaina no ha deixat cap dia de festes sense ambient musical

La regidoría de Festes de Cocentaina trau pit del treball realitzat durant 2022 amb els Moros i Cristians i els actes que l’envolten. La principal novetat que destaca el regidor, Octavio Cerdá, és la incorporació de nous actes i l’ajuda d’11.000 euros per als artesans locals de la Festa.

Respecte a l’ajuda económica, el govern municipal apunta que la millora ha consistit en la substitució dels decorats de festes que any rere any han anat deteriorant-se i, per tant, entre les festes passades i les que venen, podrem veure un decorat nou tant a la plaça de l'Ajuntament com a la plaça del Pla.

Quant als nous actes, el govern municipal destaca el dia de les paelles amb DJ’Many, després de l'actuació de la xaranga per amenitzar la vesprada i ressaltem en veu alta que l'últim dia de festes anomenat TRONS I GERMANOR va ser un absolut èxit. Un sopar amb més de 1.000 festeres i festers en companyia i gaudint d'una xaranga i després amb una actuació del Grup Ñ fins a altes hores de la nit. Una proposta molt encertada i molt ben rebuda per tots els festers i les festeres de Cocentaina. Pel que fa a les Discomòbils i Orquestres, la Regidoria no ha deixat cap dia sense ambient musical, començant pel dia de la Publicació que va venir l'orquestra TITANIC passant pel dia dels Comptes que va venir el grup d'animació PHILANTROPIC i per als quatre dies de festes una Macro Discomòbil, la Macro X-PAM, l'orquestra MARE SELVA i com ja hem dit anteriorment acabant amb el Grup Ñ. Totes aquestes actuacions sumen un valor d'uns 23.700 euros.

També cal destacar que en aquest 2022 hem posat en marxa la web de festes de Moros i Cristians juntament amb la Regidoria de Turisme i amb un cost de 4.000 euros.

“Des de la Regidoria volem donar les gràcies a la junta de festes per la seua dedicació, perquè després de dos anys sense poder eixir al carrer no era gens fàcil tornar a aquesta normalitat que tots volíem i que pense que han estat de 10”, apunta  el regidor contestà, Octavio Cerdà.