El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina fa una crida als veïns per cuidar de la neteja del poble

Brossa fora dels contenidors a Cocentaina. Imatge facilitada per l'Ajuntament.

L'Ajuntament recorda que hi ha papereres a les zones naturals; que l'horari per a llançar la brossa orgànica és a partir de les 20 hores per evitar males olors; que l'Ecoparc està obert des de fa setmanes; i que hi ha un servei d'arreplegada a domicili de grans deixalles. Els comportaments incívics empitjoren el servei de neteja i arreplegada de brossa si els treballadors han de relegar faenes per encarregar-se d'aquesta "recollida incontrolada".
 

L'Ajuntament de Cocentaina no vol comportaments incívics que afecten la neteja del municipi, i fa un recordatori dels serveis, horaris, sancions i comportaments respectuosos a seguir. "Cocentaina neta depén de tots i totes"

El consistori no ha sigut específic sobre els problemes que ha trobat, però si fa una crida general i fa saber als veïns de Cocentaina que és cosa de tots mantindre el poble net. Assegura que els comportaments incívics afecten la qualitat del servei, perquè "el personal ha de deixar de banda les tasques de neteja del poble per a encarregar-se d'aquesta recollida incontrolada". I recorden que l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana contempla sancions de fins a 750 euros per no depositar els residus en els contenidors adequats o en terra; i de fins a 1.500 euros per deixar mobles o enderrocs al carrer. Però no és la idea sancionar sinó conscienciar, per això recorden que hi ha servicis i horaris per a desfer-se de la brossa.

Així, expliquen que l'Ecoparc està en funcionament "des de fa setmanes", i és "d'ús exclusiu per al veïnat". Hi ha un servei d'arreplegada a domicili de grans deixalles, dimecres i dissabte amb cita prèvia en el telèfon 965 335 204.

Deixalles fora de lloc. Imatge del consistori contestà

L'horari per a deixar la brossa orgànica és a partir de les 20 hores, perquè deixar-la abans tan sols aconsegueix que "les persones que viuen a prop dels contenidors hagen de suportar l'olor de la brossa d'altres".

Als espais naturals com Santa Bàrbara o Sant Cristòfol hi ha papereres per no embrutar, i respectar el Medi Ambient al mateix temps que altres persones també poden gaudir de l'espai en condicions.

I agraeixen la col·laboració de la ciutadania si, quan veuen un comportament irrespectuós, alerten a la Policia Local o l'Ajuntament; o si consideren que hi ha incidència en el servei de brossa, contacten amb la regidora de l'àrea Paqui Ruiz.