El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina fa valdre el patrimoni arquitectònic de l'edifici Merín

DOCOMOMO és una organització internacional creada en 1990 amb objectiu d'inventariar, divulgar i protegir el patrimoni arquitectònic del Moviment Modern.

L'edifici Merín de Cocentaina ha sigut objecte d'un homenatge com a part del catàleg de la Fundació DOCODOMO IBÉRICO pel seu caràcter d'especial rellevància. Autoritats locals i representants del col·legi oficial d'arquitectes de la Comunitat Valenciana han acompanyat a la família Merín (residents de l'edifici) en un acte d'homenatge aquest 2 d'octubre, amb el descobriment d'una placa commemorativa.

Aquest edifici de l'any 1931 és obra de l'arquitecte alcoià Vicente Valls Gadea, i es troba ubicat situat en l'avinguda Jaume I, 18 de Cocentaina. Aquest homenatge ha tingut lloc en el marc de la setmana gran de l'arquitectura i impulsat pel col·legi d'arquitectes oficial de la Comunitat Valenciana. Luis Sendra, degà d'aquest organisme, assegura que aquest reconeixement busca la "protecció de l'edifici així com la seua posada en valor" dins del panorama arquitectònic de la península Ibèrica.