El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina forma professionals en la lluita contra la violència de gènere

L'encontre es va celebrar el dimarts 26 de març al Centre Social del Real Blanc.

La capital del Comtat ha acollit una jornada formativa al voltant del servei d'Atenció i Protecció de les Víctimes de Violència de Gènere, una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de la Subdelegació del Govern. L'encontre ha reunit a més de 70 professionals i agents implicats en la lluita contra la violència i les agressions masclistes.

La Subdelegada del Govern a la província d'Alacant, Araceli Poblador, ha estat present en aquesta jornada, on ha recordat que “s'han de desterrar mites i creences basades en estereotips masclistes que donen més valor a les paraules dels homes que a les dones".

El Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) ha sigut el centre de la jornada formativa. Aquest servei consisteix en el lliurament d'un dispositiu mòbil que permet a les víctimes de violència de gènere entrar en contacte en qualsevol moment amb un Centre atés per personal especialitzat en violència de gènere. La jornada de Cocentaina va aprofitar perquè els diversos agents implicats -treballadores i treballadors dels Serveis Socials, agents d'igualtat, professionals del Centre Dona 24 hores, agents de la Policia Local, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat...- conegueren a fons el funcionament.

Estadístiques d'ATENPRO

La província d'Alacant és la cinquena en tot l'Estat amb un major nombre d'usuàries del servei d'ATENPRO, xifrades actualment en un total de 855 persones, de les quals un 78% són de nacionalitat espanyola i amb una mitjana d'edat entre els 35 i els 45 anys. Aquest és un servei d'atenció i protecció a les víctimes que depén del Ministeri de Presidència.