El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina formarà 10 persones en un taller d’ocupació en dinamització d'activitats de temps lliure

Cocentaina / AM

Pretén formar persones desocupades majors de 25 anys. 

L’Ajuntament de Cocentaina ha rebut una subvenció per desenvolupar un taller per a persones desocupades majors de 25 anys. El consistori ha rebut una subvenció de 241.355,40€ euros del Labora i podrá formar a 10 persones.

El projecte "Dinàmic-Cocentaina" tindrà una durada de 12 mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que també estarà dirigida a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d'experiència professional, als efectes de la qual es dedicarà a formació per a l'ocupació un mínim del 25% de la duració del projecte.


En aquest cas, el taller que es realitzarà correspon a un itinerari amb dos certificats de professionalitat: "Dinamització d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil" (SSCB0209) i "Dinamització, programació i desenvolupament d'accions culturals" (SSCB0110).


Així, aquells que participen en l'especialitat de Dinamització d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil podran obtindre el certificat de la professionalitat i "posar en marxa una experiència de treball real en col·laboració amb la Regidoria de Joventut i Cultura en l'àmbit de l'educació en temps lliure, la dinamització cultural i foment de la lectura en el municipi”, ha apuntat el regidor de Personal i Ocupació, Toni Hernández.


Per a poder formar part del projecte del taller d’ocupació els participants hauran d'estar inscrits com a demandants d'ocupació i serveis en el LABORA Alcoi en les especialitats formatives del taller aprovat.


En breu es publicaran les bases per a la convocatòria de les places de professorat de les especialitats de “Dinamització d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil" (SSCB0209) i "Dinamització, programació i desenvolupament d'accions culturals" (SSCB0110).


Hernández ha explicat que “el taller es configura com un programa mixt d'ocupació i formació, que té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones a les quals va dirigit mitjançant la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social que possibiliten a l'alumnat/treballador la realització d'un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l'ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral”.