El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina gaudeix de la tradicional 'Corriola'

Ermita de Santa Bárbara.

Jornada festiva i tradicional la que ha viscut Cocentaina aquest 8 de desembre amb la celebració de 'La corriola', costum de caràcter local amb què els veïns del poble s'aglutinen en el paratge de Santa Bàrbara per a tastar la llonganissa roja i pa redó en forma de 'corriola', el qual atorga nom a la tradició.

Des de bon matí contestans i contestanes han iniciat la marxa en direcció a l'ermita de Santa Bàrbara, formant part d'una cercavila amenitzada musicalment i que ha recorregut la Vila Comtal partint des de la plaça de 'El Pla'. Els Juniors de les dues parròquies del poble han tingut una participació destacada durant la celebració, sent part activa de la romeria amb què s'ha traslladat la imatge de La Puríssima fins a l'ermita.

Una vegada allí, tant els Juniors com la Muixeranga Penyeta Blanca han amenitzat l'esmorzar popular dels assistents, molts d'ells participants en el ritual de voltejar la campana de l'ermita. En finalitzar els jocs populars infantils s'ha procedit a iniciar la tradicional missa de campanya.

 

En ser preguntada per aquesta tradició, la regidora de Tradicions de Cocentaina, Susana Reig, reconeix que no es té constància de l'origen de la mateixa, no obstant això, el que sí que se sap és que es tracta d'un acte purament idiosincràtic de la capital del Comtat.

En aquest enllaç us recordem el vídeo que vam enregistrar durant la jornada de la 'Corriola' de l'any passat.

L'alcaldessa Mireia Estepa acompanyada de gent del poble durant la preparació del tradicional pa de corriola.