El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina gestionarà els seus propis Serveis Socials "previsiblement en 2021"

Reunió telemàtica / Aj. Cocentaina

La diferència substancial que s’implantarà amb la nova llei és que Cocentaina deixarà de prestar els seus serveis, com a agrupació de municipis, a Balones i a Millena, que s’hauran d’incorporar a altra mancomunitat, previsiblement la del Xarpolar

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, i Enrique Ferrer, director general de l’IVAFIQ (Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials) s'han reunit per tractar el contracte-programa de serveis socials que es posarà en marxa "previsiblement en 2021", segons apunten des del consistori contestà.

La reunió estava motivada pel fet de comprovar que la consideració que s’havia fet del municipi com a zona amb àrea pròpia era correcte per a la implantació futura del nou mapa territorial de Serveis Socials, que actualment es troba en període d’exposició pública.

El volum de població de la vila comtal fa que aquesta siga considerada per Conselleria com a zona amb àrea pròpia i açò li permetrà gestionar no sols el seu equip social de base sinó també programes específics, fets que ja fa molts anys que van produint-se i que no canvien en absolut la prestació de serveis que tenen i que tindran els contestans.

La diferència substancial que s’implantarà amb la nova llei és que Cocentaina deixarà de prestar els seus serveis, com a agrupació de municipis, a Balones i a Millena, que s’hauran d’incorporar a altra mancomunitat, previsiblement la del Xarpolar, per a ser atesos en qüestions socials. Açò ve motivat perquè la normativa actual ja no considera l’opció de les agrupacions informals de localitats i elimina així la possibilitat de ser perceptores de finançament.

Segons el director general, la Conselleria busca que els serveis socials s’oferisquen a través de grans mancomunitats que puguen gestionar i oferir programes més variats i potents a la població. Els municipis que podran gestionar ells sols els serveis socials seran aquells de més de 5.000 habitants.

Mireia Estepa destacava que "l’equip de serveis socials disposarà amb el nou mapa d’un poc més de temps per a dedicar a la nostra ciutadania, ja que no haurà d’acudir a Millena i a Balones, que esperem que tinguen l’atenció que mereixen".