El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina ha acollit el curs internacional per a professionals del futbol

Membres del curs

La ciutat contestana va acollir de l’11 al 13 de novembre el curs internacional de preparació física en futbol professional. El curs ha estat coordinat per la Universitat d’Alacant, la seua seu al municipi contestà i l’empresa Soccer Fitness, amb la participació de l’ajuntament de Cocentaina i la col.laboració del C.D. Contestano.

El principal objectiu del curs ha estat l’estudi i maneig de les noves tecnologies en l’anàlisi del rendiment esportiu i la preparació física en el futbol professional. Aquest objectiu s’ha dut a terme mitjançant les classes teòriques, taules de debat i una part pràctica realitzada al camp de la Via, que va tindre com a col,laboradors a alguns dels joves jugadors del C.D. Contestano.

L’idioma en que s’ha impartit el curs ha sigut l’anglés, ja que l’alumnat i el professorat provenien de diferents punts d’Europa. D’aquesta manera, el professorat han sigut entrenadors i preparados fisics amb cert prestigi, com són Jens Bangsbo (Serie A) i Caspee Skovgaard (Super Liga). També, una peça fonamental, ha sigut el coordinador i professor Alejandro Martínez Rodríguez, que és investigador, doctor i professor de la UA.

El Regidor d’Esports, Octavio Cerdà, ha explicat que “acollir cursos d’aquest nivell professional i que una part d’ells repercutisca en esportistes del nostre poble és una excel.lent noticia, una demostració que el nostre poble està en el mapa formatiu de més alt nivell i que té unes instal.lacions dignes de ser utilitzades per professionals”. José Luís Todolí, director de la seu universitària de la localitat, també ha fet menció de la importància de dur aquestos cursos d’alt nivell professional a Cocentaina i de la intenció de la Seu de continuar treballant en aquest sentit.