El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina i Batoi obriran mercadets però per a veïns i amb accessos controlats

Tan sols obrin les parades d'alimentació i drogueria, és a dir, productes de primera necessitat. Tant a Cocentaina com al mercadet de Batoi a Alcoi hi haurà aforament màxim, entrades controlades i les mesures habituals d'higiene i distància. S'obrin principalment per als veïns propers, i es demana una assistència responsable.

A partir d'aquest 30 d'abril poden tornar a instal·lar-se mercadets ambulants a la Comunitat Valenciana, però amb condicions. Tan sols poden obrir les parades d'alimentació i drogueria, considerades de primera necessitat. Ací no s'inclou les parades de xurros, per ser considerades restauració. S'ha de marcar una distància de 2,5 metres entre parades, i 2 metres amb els clients. També altres condicions concretes com que en cada parada ha d'haver dos metres de distància entre els venedors, i si açò no es pot complir, només hi haurà un.

A les nostres comarques el canvi no es notarà massa, perquè en molts municipis l'alimentació ja està als mercats, que continuen oberts, com a Muro o Ibi, i les parades ambulants són d'altres productes com tèxtil o decoració, així que no obriran.

Sí que obriran a Cocentaina i el de Batoi a Alcoi.

En el cas de Cocentaina no ho farà aquest dijous sinó el pròxim, el primer de maig. Serà en el carrer Almudaina, al barri de Sant Hipòlit, a la zona coneguda com la Riera, i que estarà delimitat per tanques. A Alcoi, el de Batoi obrirà aquest diumenge 3 de maig amb 12 parades i un aforament màxim de 24 persones, 2 clients per parada. Tant en Alcoi com en Cocentaina hi haurà entrada i eixida controlada per la policia local per assegurar que s'acompleixen les normes de distanciament i aforament.

Des dels dos consistoris recorden que els mercadets són per als veïns perquè cal fer ús del comerç de proximitat. Com totes les mesures que estan prenent-se en la reducció del confinament, podria ser reversible si la resposta de la ciutadania no és l'adequada.

Per altra banda, des d'AVAME, l'Associació Valenciana de Mercaders, confien que aquesta mesura permeta alleujar un poc la situació econòmica dels venedors ambulants. Tot i això, també reclamen altres mesures com que els Ajuntaments eliminen la taxa per ocupació de la via pública durant aquests mesos.