El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina i Diputació ultimen detalls per licitar el Pla Director del Palau 

Reunió entre tècnics de Diputació i de l'Ajuntament de Cocentaina

L’alcaldessa Mireia Estepa vol incloure en el Pla Director un avantprojecte per a millorar la zona del voltant del Palau, que es mantinga com aparcament “però amb una imatge que estiga més acord amb el Palau”. 

Aquest mes de desembre s’ha acabat de revisar l’esborrany del plec de condicions per a licitar el Pla Director del Palau de Cocentaina. Ha sigut en una reunió en la qual han participat tècnics d’urbanisme de la Diputació, la tècnica de patrimoni de Cocentaina, l’arquitecta municipal i l’alcaldessa Mireia Estepa. Una vegada revisat, ara el document passa al departament de contractació de la Diputació, que s’encarrega de la licitació. Recordem que la redacció del Pla suposarà una inversió de 50.000 euros, dels quals l’Ajuntament de Cocentaina aporta 20.000 i la Diputació d’Alacant els altres 30.000

El Pla Director detallarà els usos i tipus de gestió que se li pot donar al Palau Comtal, i inclourà tots els documents necessaris sobre planificació arqueològica, arquitectònica, de restauració i de conservació. “És un document altament necessari per a garantir la conservació d’aquesta joia arquitectònica de Cocentaina”, expliquen des de l’Ajuntament. 

L’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ha proposat que s’incloga també en el Pla Director un avantprojecte per a millorar l’entorn, “específicament la de la plaça del Pla i la del Mercat, mantenint el seu ús actual d’aparcament però amb una imatge que estiga més acord amb el Palau”. "Aquest avantprojecte ens servirà en un futur per a donar a l’entorn del Palau la imatge que aquest monument mereix i fer que els seus voltants li donen un atractiu afegit" diu l’alcaldessa.