El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Troballengua t'informa dels comerços de Cocentaina que t'atenen en la nostra llengua

Jordi Pérez, Mireia Estepa, Marcela Richart, Mariona Carbonell i Vicent Santamaria/AVIVA

'Troballengua' és una pagina web que permet a totes les persones el trobar comerços o llocs on la seua atenció és en valencià

El respecte per les altres persones té que ser absolut i una idea que ja de per si s'ha de tindre present, i més a l'hora de parlar, sense tindre cap tipus de prejudici per qui parle en castellà o valencià.

Per això, la regidora de Promoció Lingüística de l'Ajuntament de Cocentaina ha posat en marxa la campanya 'Troballengua' amb el suport de l'Agència Aviva de Promoció del Valencià, amb l'objectiu de què els castellanoparlants puguen aprendre el valencià i desenvolupar-se amb ell, i també per als valencianoparlants no canvien de llengua quan van a qualsevol lloc, més en concret als comerços.

Pel que fa al 'Troballengua', es tracta d'un directori web que facilita als usuaris trobar tot tipus de comerços que atenen als clients totalment en valencià. A més a més els usuaris tindran l'oportunitat de cercar tot tipus de llocs, locals, notícies, esdeveniments i més.

Durant els pròxims mesos es repartiran uns segells on s'indica que al local o comerç on està posada es parla i s'atén en valencià.

Jordi Peréz, psicòleg i creador del 'Troballengua', explica que durant l'any 2017 un total de 241 poblacions, posant-se en contacte amb quasi 14.000 comerços i professionals.