El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina i l'Escaleta, protagonistes d'un documental gastronòmic

El documental s'estrena en el Festival de Cinema de Sant Sebastià, i després rodarà per altres festivals internacionals com Berlín o Medellín

"Y en cada lenteja, un Dios" és el títol d'aquest documental que indaga en els productes i origen de la gastronomia alacantina

La Diputació d'Alacant està darrere de la producció d'un documental gastronòmic que promociona els productes alacantins. I, com no podia ser d'altra manera, les nostres comarques estan amplament representades amb el cuiner Kiko Moya i el seu restaurant contestà l'Escaleta. El documental s'estrena en el festival de cinema de Sant Sebastià que se celebra aquest mateix mes de setembre. Just ací dalt pots vore el trailer:

Kiko Moya explica que "és un documental que té una part de realitat i una part de ficció també. No és un documental a l'ús, però és el que volíem fer i eixirem en l'expectativa que la gent pot endur-se una gran sorpresa. Les localitzacions són diverses. Estem parlant de Benidorm, per descomptat de Cocentaina, Agres... Forma part de la nostra vida i arreplega eixe apartat més proper d'aquests 40 anys d'Escaleta".

Perquè el documental arreplega diferents moments dels 40 anys de vida de l'Escaleta, però com a excusa per a, com expliquen des de la Diputació d'Alacant, "portar a l'espectador a l'origen de les coses, dels productes i de les idees". Així han creat "un univers culinari únic i crucial que mostra l'avantguarda de la restauració en la província d'Alacant i en la Comunitat Valenciana amb la resta del món".

Els impulsors de la iniciativa són Kiko Moya i el sommelier Alberto Redrado, que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació d'Alacant i l'Associació Alicante Turisme Interior. El documental es projecta en el Festival de Cinema de Sant Sebastià, que se celebra aquests últims dies de setembre. Després es vol portar a altres festivals internacionals com Berlín o Medellín.

Presentació del documental a Alacant/Dipu