El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina impulsa el reciclatge de vidre als Establiments hostalers

El vidre que es deposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida

L'Ajuntament de Cocentaina impulsa el reciclatgemitjançant, en primer lloc, de la difusió d'informació sobre la importància del reciclatge. La primera fase preguntarà als hostalers sobre les necessitats a cobrir i la segona fase els dotarà de contenidors especials i poals amb rodes que els faciliten la tasca.

L’Ajuntament de Cocentaina pretén impulsar el reciclatge de vidre entre la hostaleria mitjançant la difusió, en primer lloc, d’informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre. Es començarà amb la realització d'enquestes i entrevistes als tots els establiments d'hostaleria de la localitat, per a conèixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents.

La segona fase consisteix en la col·locació de contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s'entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge en els contenidors.

Segons ha explicat la regidora de Residus Sòlids Urbans i Neteja Viària, Paqui Ruiz, l’objectiu és aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre en la localitat. Hi ha que tindre en compte que els hostalers consumeixen el 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen en tot el país.

El vidre que es deposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals, per la qual cosa reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors. A més, també és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic perquè en usar “calcín” – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn, i minimitzant també l’emissió de CO? en el procés de fabricació.