El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina inicia els tràmits per a la construcció del nou Col·legi Bosco amb els vots en contra de PP i Col·lectiu

Exterior del Bosco II / Ajuntament de Cocentaina
La memòria del projecte del Bosco ha fixat el cost total de tots els treballs en 5,99 milions d'euros

La memòria del projecte del Bosco ha fixat el cost total de tots els treballs en 5,99 milions d'euros. Aquesta sol·licitud de competències per a la construcció del nou centre s'ha acompanyat d'una memòria tècnica valorada de l'arquitecta tècnica municipal (elaborada basant-se en el programa de necessitats marcat per la Conselleria d'Educació), dels acords favorables per unanimitat dels consells escolars (tant el del Bosco com del Consell Municipal) i, ara, d'aquest acord plenari

L'Ajuntament de Cocentaina sol·licitarà a la Conselleria d'Educació les competències corresponents per a poder iniciar els tràmits de construcció del nou CEIP Sant Joan Bosco. Ha estat aprovat al plenari gràcies als vots del PSOE (govern municipal), Ciutadans i Guanyar Cocentaina. En contra hi han estat els 8 vots de Col·lectiu Compromís i PP. La memòria del projecte del Bosco ha fixat el cost total de tots els treballs en 5,99 milions d'euros.

Aquesta sol·licitud de competències per a la construcció del nou centre s'ha acompanyat d'una memòria tècnica valorada de l'arquitecta tècnica municipal (elaborada basant-se en el programa de necessitats marcat per la Conselleria d'Educació), dels acords favorables per unanimitat dels consells escolars (tant el del Bosco com del Consell Municipal) i, ara, d'aquest acord plenari.

En referència a la postura de l'oposició municipal, i concretament pel que fa a la negativa del Col·lectiu-Compromís, des de l’equip de govern socialista afirmen no entendre què hi ha darrere d'aquesta decisió: “Ens estem acollint a un projecte de la Conselleria d'Educació -del seu mateix color polític, no ho oblidem- per a poder completar un projecte que és una demanda històrica de tot un poble i que afecta directament a més de 350 alumnes, a les seues famílies i altres tantes persones de l'equip docent, administratiu, serveis... Un projecte que té el vistiplau de totes aquestes persones directament vinculades. Com poden ara votar en contra? Com pot dir el senyor Anduix en el plenari, a la cara de la directora i referent a la sol·licitud de competències que “per desgràcia ha eixit a favor”? Quan durant tot aquest temps tampoc han fet absolutament res perquè el projecte avançara, ni tan sols han aconseguit una reunió amb el “seu” Conseller d'Educació. No sabem quina estratègia és aquesta però ahir va quedar demostrada la seua postura i la del PP davant la unificació del Bosco”.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha mostrat la seua decepció i tristesa pels vots en contra de part de l'oposició: “M'haguera agradat un suport total i unànime a la comunitat educativa del Bosco, després de tants anys pense que mereixen tot el nostre esforç i sentir-nos al seu costat en tot moment en aquest moment clau per al projecte d'unificació”.

I que passa amb el Real Blanc?

Seguint una línia totalment diferent de la del Bosco, cal mencionar que el procediment per aconseguir l'accessibilitat del Real Blanc, també inclosa en el Pla Edificant, sí que va comptar amb els vots favorables de tota la Corporació Municipal i seguirà la seua tramitació pertinent, en un estat més avançat que en el cas del Bosco i a l’espera de la delegació definitiva de competències.