El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina inicia la recuperació del refugi antiaeri del Palau Comtal

Inici de les obres al refugi antiaeri del Palau Comtal / Ajuntament de Cocentaina

L'obra està cofinançada a parts iguals per l'Ajuntament de Cocentaina i les ajudes europees provinents dels fons FEDER.

L'Ajuntament de Cocentaina ha iniciat les obres de reparació del refugi antiaeri del Palau Comtal per valor d'uns 161.000 €. Una vegada finalitze la reforma, al mes de novembre, es treballarà per dotar de contingut museístic al refugi amb una sèrie de panells informatius.

Aquesta actuació s'emmarca dins de la política de recuperació patrimonial que està duent a terme el consistori contestà. El regidor de Cultura i Patrimoni, Ivan Jover, remarca que amb aquesta recuperació "no sols s'amplia l'oferta turística i cultural de Cocentaina, sinó que també es recupera un espai dedicat a la memòria, testimoni palpable de la nostra història més recent, el qual ens ajudarà a comprendre en major mesura la crueltat de la guerra i les penúries que va passar la població civil contestana".

El refugi fou construït en 1937, i des de l'acabament de la Guerra Civil ha tingut diferents usos. La seua extensió aproximada és d'uns 400 m², dels quals 3/4 parts són aprofitables. Quant al futur vessant museístic, Jover avança que al llarg de les galeries del refugi s'instal·laran aquells rètols que en època de la II República espanyola indicaven el nom dels carrers contestans, i que ja van ser exhibits en l'exposició "Carrers a la República. El traçat de la nostra història".