El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina inicia l'enderrocament de 5 edificis al nucli històric

Treballs d'enderrocament en el carrer Sant Josep.

Els immobles privats corresponen als números 42, 44 i 46 del carrer Sant Josep. En dos d'ells l'administració local està actuant de manera subsidiària i en el tercer restant és el propietari qui s'està encarregant dels treballs.

Cinc edificis del nucli històric de Cocentaina estan sent enderrocats arran dels efectes del temporal Glòria. Tres d'aquests són de titularitat privada, i els altres dos són públics.

Els immobles privats corresponen als números 42, 44 i 46 del carrer Sant Josep. En dos d'ells l'administració local està actuant de manera subsidiària, i en el tercer restant és el propietari qui s'està encarregant dels treballs d'enderrocament. La regidora d'Urbanisme, Eugenia Miguel Anduix, reconeix que els treballs s'estan realitzant amb molt de compte i de manera estructurada, a causa de les condicions urbanístiques de la zona, la qual cosa podria endarrerir l'acabament de l'actuació.

Recorden des del consistori que aquests habitatges han patit un col·lapse del mur de càrrega posterior, el qual ha provocat danys irreparables en l'estructura general. La demolició s'ha iniciat de manera immediata per tal d'evitar "riscos als immobles veïns".

D'altra banda, s'està enderrocant dos immobles de titularitat municipal, ubicats al carrer Major i al carrer Pere Cetina. De fet, aquests treballs ja estaven planificats i supervisats pel departament tècnic i de patrimoni. La regidora d'Urbanisme, reconeix que el consistori està contemplant diferents alternatives per tal de reurbanitzar els dos solars que resulten dels treballs d'assoliment.