El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina ja disposa d'un centre de salut totalment ampliat i reformat

Després d'una dècada des que es van licitar les obres, la reforma està totalment finalitzada. La consellera de sanitat Ana Barceló ha visitat les instal·lacions, i ha recordat altres projectes a espera de licitar, com l'ampliació d'urgències pediàtriques de l'Hospital Verge dels Lliris o el nou centre de salut de Castalla.

Ha sigut una inversió d'1,2 milions d'euros per a ampliar en 450 metres quadrats el centre de salut, i reordenar totes les dependències. S'ha incorporat, per exemple, una zona maternal, que abans estava en un altre edifici; i s'ha ampliat a més del doble la zona d'urgències. La consellera de sanitat Ana Barceló ha visitat les obres, ja finalitzades totalment, i assegura que ara hi ha "una assistència adequada, i els professionals poden treballar en unes condicions dignes".

Un moment de la visita a les noves instal·lacions

Des del consistori s'han mostrat molt satisfets i l'alcaldessa Mireia Estepa explica que s'ha fet un esforç perquè el centre de salut no deixara de funcionar mentre s'han fet les obres. Recorda a més que les obres es licitaren fa anys i s'ha complit ara amb "una reivindicació històrica, que ens va costar anys de negociacions amb l'anterior govern, i ha hagut d'arribar el govern del Botànic perquè siga una realitat".

EL director mèdic de l'HOspital VErge dels Lliris, el director general de farmàcia o la directora territorial de sanitat també han assisitit a la visita

La consellera de Sanitat Ana Barceló també recorda que hi ha altres projectes en marxa a les nostres comarques. Pel que fa a l'ampliació d'urgències pediàtriques de l'Hospital Verge dels Lliris, assegura que el plec està en mans de l'advocacia de la Generalitat i confien tindre'l d'ací a poc temps per iniciar la licitació, que eixirà per vora el milió d'euros. També recorda que per als pressupostos d'engany tenen prevista la redacció del nou centre de Salut de Castalla, i que estan a l'espera de la cessió del sol per part del consistori.