El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina ja fa olor a festa

A partir del dissabte 4 d'agost hi haurà tot tipus d'acte abans de començar la trilogia festera

Cocentaina està a una setmana per a viure un any més les seues festes en honor a Sant Hipòlit, i els contestans volen començar a calfar motors per a estar preparats. Per això, des del dissabte 4 d'agost, cada dia hi haurà algun acte.

Aquest dia se celebrara el "Dia de Comptes". Totes les filaes tenen el costum de traure els comptes per a iniciar bé les festes, i, a continuació a partir de les 23.00?h totes les filaes, a excepció de La Llana, desfilaran pel Passeig del Comtat. La Llana com ja és tradició farà el seu propi dia de Comptes el diumenge 5 d'agost i desfilaran pel mateix lloc a les 23.30?h.

A més, també podreu gaudir de les "Voltetes" a les nits del dimarts i del dimecres 7 i 8 d'agost, i de la "Volteta dels xiquets" el dimarts 7 d'agost a les 7 de la vesprada, just després que els xiquets gaudeixen de jocs i berenar.

Altres dels actes que es faran a la localitat es realitzaran aquest divendres 3 d'agost. Els xiquets nounats seran presentats al patró i a més, s'elegiran els majorals i majorales de Sant Hipòlit per a l'any 2019. I, el diumenge 5 d'agost finalitzarà el novenari que va començar el passat 28 de juliol.

La música festera també té el seu apartat en aquesta setmana de preparació a la festa i el diumenge 5, el dilluns 6 i el dijous 9 d'agost actuaran al pati d'armes del Palau Comtal, la Colla Mal Passet, l'Ateneu Musical de Cocentaina i la Unió Musical Contestana, respectivament.

Per últim cal destacar que hi haurà també dos actes esportius en aquesta setmana abans de les festes. El primer d'ells es realitzarà el dissabte 4 d'agost a les 18.00?h i serà el XLVII Trofeu Sant Hipòlit de Ciclisme en Categoria Elit Sub 23 pel Circuit Urbà del Passeig del Comtat. El segons dels esdeveniments esportius serà el dimecres 8 d'agost, i és que el CD Contestano i el UD Rayo Ibense disputaran a les 20.00 al Camp La Via el I Trofeu Sant Hipòlit de Futbol.