El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina. La unificació del Bosco ja té data

Centre d'educació primaria Sant Joan Bosco II/AM

Abans que acabe 2018 començarà l'estudi geotècnic i la redacció de projecte bàsic, l'obra finalitzarà a finals del 2021.

Les obres es valoren en més de sis milions d'euros.

Després de 29 anys i 27 setmanes, l'Ajuntament de Cocentaina ja té llum verda per començar el projecte de la nova escola que unificarà, per fi, els dos Boscos. Malgrat que l'Ajuntament haja de fer-se càrrec de les despeses fins que Generalitat les torne, quan, en un principi, s'havia establert que fora Generalitat qui pagara directament a l'empresa encarregada del projecte. Sobre aquest contratemps l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha destacat que «l'Ajuntament de Cocentaina haurà de fer-se càrrec de les obres de conversió de l'alberg municipal (antic IES) en l'aulari per al Bosco II, una inversió que quedarà per al futur».


La licitació de l'obra, que s'està portant a terme actualment, comptarà amb l'opinió de la comunitat educativa del Bosco. Ja que es tracta d'un projecte milionari i el procediment per a la posada en marxa és llarg (així ho contempla la llei), l'Ajuntament tractarà d'actuar de la forma més ràpida possible.