El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina lluita contra l’abandonament del nucli antic i la inseguretat als carrers

Rodabalcons creat pels veïnss / xarxes socials

Recollida de firmes, rodabalcons, quedades entre veïns…. Són algunes de les iniciatives que la plataforma ‘SOS Casc antic Cocentaina’ porta endavant per tal d’evitar l’augment del deteriorament del centre històric.

Les xarxes socials han evidenciat a Cocentaina la falta de seguretat en alguns punts del municipi a causa de baralles i aldarulls. Aquest fet s’uneix al deteriorament del nucli urbà, segons alguns veïns, que han decidit crear la plataforma ‘SOS Casc antic Cocentaina’. Per part de l’Ajuntament, l’alcaldessa, Mireia Estepa, indica que “volen que estiguen fora de Cocentaina” tots aquells que no saben conviure.

Recollida de firmes, rodabalcons, quedades entre veïns…. Són algunes de les iniciatives que la plataforma ‘SOS Casc antic Cocentaina’ porta endavant per tal d’evitar l’augment del deteriorament del centre històric. Els veïns indiquen que “les iniciatives van per bon camí” i esperen trobar una solució.

Aquest fet és causa i també conseqüència de les baralles i aldarulls que es produeixen en alguns punts de Cocentaina. Una de les veïnes, Monica Jareño, apunta que “les cases estan mig abandonades i fa que vinga gent de fora amb pocs recursos i en situació precària”. “És gent que porta problemes com baralles i robatoris”, continua dient la veïna.


Els veïns posen de palés la intranquil·litat que viuen durant la nit, ja que “fa por” eixir al carrer. Demanen que l’Ajuntament “els faça cas”. Per part municipal, Mireia Estepa sosté que aquelles que creen problemes “volen que estiguen fora de Cocentaina. Hi ha uns pocs que entraren il·legalment i esperem que els retornen. I els que són de Cocentaina que els tanquen o els allunyen del nostre poble".

La comunitat musulmana de Cocentaina també condemna els fets. Una de les seues portaveus és Marwa, nascuda a Cocentaina però amb família d’origen marroquí. Personalment, Marwa està molt mal perquè sempre hi ha gent q ens tira la culpa a nosaltres i no tots som així”. Indica que “si poguérem fer alguna cosa, la comunitat musulmana ho faria. Ella només ajuda als seus veïns, però no pot fer més".