El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina, més prop de tindre la passarel·la entre la Via Verda i La Llaona

Compromís ho portarà al Senat / Col.lectiu-Compromís
L'Ajuntament de Cocentaina ha demanat la infraestructura acollint-se al Pla d'Obres de Diputació

Pareix que està més prop la resolució d'un problema històric a les nostres comarques. Es tracta de la construcció d'una passarel·la d'uns 226 metres per connectar el traçat de la Via Verda amb el polígon de La Llaona, per tal de salvar l'accés sud de Cocentaina i nord d'Alcoi

Pareix que està més prop la resolució d'un problema històric a les nostres comarques. Es tracta de la construcció de la passarel·la d'uns 226 metres per connectar el traçat de la Via Verda amb el polígon de La Llaona, per tal de salvar l'accés sud de Cocentaina i nord d'Alcoi.

El govern municipal de Cocentaina ha afirmat que s'acollirà al Pla d'Obres i Serveis de la Diputació d'Alacant per al 2018, amb un pressupost de 400.000 euros sufragat al 65% per l'ens provincial i en un 35% per l'Ajuntament de Cocentaina. El regidor d'Obres i Serveis, Marcos Castelló, ha dit que aquesta proposta es portarà al Plenari Municipal a maig de 2017 i espera "poder comptar amb el suport de la resta de grups municipals".

Per la seua banda, l'alcaldessa Mireia Estepa, sosté que “hem sigut previsors i com aquest projecte ve treballant-se des de fa molt de temps ara ens podrem acollir en temps i forma, fent les coses d'una forma meditada i ben treballada. Teníem clar que el projecte de la passarel·la s'havia de fer, però érem conscients que necessitava suport bé per part de Conselleria o de Foment. Finalment la Diputació ens ha donat aquesta via i no la deixarem passar”.

L'oposició també vol la passarel·la

Cocentaina ha rebut la visita del senador de Compromís, Jordi Navarrete, i del cap de l’àrea de municipalisme del BLOC, Artur Hernández. Compromís portarà al Senat la construcció de la passarel·la de la connexió de la Via Verda a Cocentaina entre el polígon de la Llaona i el túnel del Ferrocarril.

El regidor Jordi Pla destaca que "anem a portar a Madrid la Via Verda i la passarel·la al seu pas entre el túnel del Ferrocarril amb la zona del polígon de la Llaona. La Via Verda és una zona molt transitada entre veïns de Cocentaina i és una font d’oportunitats esportives, lúdiques i turístiques”. Jordi Navarrete, senador de Compromís, ha destacat que "portar al Senado el problema de la passarel·la de la Via Verda per saber per què no es va fer la construcció quan es va fer la circumval·lació; i exigirem la seua construcció al Ministerio de Fomento. Fem política de baix cap a dalt. Dels municipis al Senado”.