El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina modifica les ajudes C'Crea per destinar part als comerços que han tancat

Les subvencions locals per a la creació de negocis, que compten amb 160.000 euros, es modificaran per poder atendre els comerços que han estat tancats en l'Estat d'Alarma. És tan sols una de les mesures que estudia el consistori contestà, i que aprovaran progressivament perquè no siguen incompatibles amb altres ajudes autonòmiques o nacionals.

L'Ajuntament de Cocentaina vol pagar als proveïdors com més prompte millor, i ha agilitzat els tràmits administratius per poder per a poder avançar els pagaments. També estudien possibles modificacions fiscals, sempre que estiguen dins la legislació, com per exemple, el no pagament de la taxa de terrasses durant aquest temps. I volen modificar part de les bases de les ajudes municipals C'Crea per a la creació de negocis, i així destinar part dels diners previstos, 160.000 euros, als establiments que han estat tancats, o empreses que han vist aturada la seua activitat.

Açò pel que fa a ajudes a l'economia local, però el govern també vol, amb la resta de l'oposició, ampliar la partida pressupostària d'ajudes a emergències, actualment dotada amb 120.000 euros, per poder atendre a totes les persones vulnerables des de la regidoria de Benestar Social.

Són les primeres ajudes que es concreten des del consistori, des d'on ja han explicat que s'estudien més idees, però que "l'equip de govern es mostra cautelós a l'hora d'anunciar les mesures, ja que algunes són incompatibles amb les autonòmiques i estatals i no volem anunciar ajudes que, finalment, no es puguen combinar". La regidora Mariona Carbonell assegura que el departament d'intervenció "ja es troba dissenyant les propostes atenent a les indicacions de la regidora i a les propostes que han fet arribar els partits de l'oposició".