El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina obri el procés de les ajudes Parèntesi

Consulta ací bases de les ajudes, publicades al BOP. I recorda que totes les sol·licituds s'han de fer per la seu electrònica.

Ja s'ha publicat al BOP, i en breu s'informarà dels terminis per a demanar les ajudes. Preveuen repartir 307.000 euros.

Les ajudes parèntesi s'inclouen dins del Pla Resistir de la Generalitat, i les administra i reparteix cada ajuntament. Cocentaina iniciarà en breu els tràmits amb la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de les bases de les ajudes, i on es concreten tots els sectors, amb els epígrafs corresponents, que podent optar-ne.

Estan dirigides a autònoms i empreses amb un màxim de 10 persones contractades i que desenvolupen la seua activitat al municipi de Cocentaina. L'ajuda preveu 2.000 euros per autònom o microempresa, i 200 euros per cada persona contractada. En total es preveu repartir un import de 307.000 euros en Cocentaina, dels quals la Generalitat aporta el 62,5 per cent; la Diputació el 22,5 per cent; i la resta, un 15 per cent que suposa vora 46.000 euros, l'Ajuntament.

La tramitació de les ajudes es fa, de manera obligatòria, per la seu electrònica.

La regidora d'hisenda, Mariona Carbonell, assegura que "hem organitzat el departament per tal de tramitar el més ràpid possible la resolució de les ajudes dirigides als sectors més afectats de la nostra població, malgrat no tindre encara interventor".