El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina porta la cultura de l'oli a la Fira de Turisme de Madrid

El tast d'oli i la presentació de les rutes oleoturístiques tindrà lloc aquest dijous 20 de gener a FITUR a les 11,15 hores. Ja de vesprada Cocentaina també presentarà un vídeo promocional del municipi.
 

La Cooperativa Agrícola de Cocentaina i l'Ajuntament han preparat un tast d'oli per a demà dijous 20 de gener a FITUR, per tal de promocionar l'oleoturisme a la zona. Un nou recurs turístic que se suma a altres atractius del municipi com la Fira de Tots Sants o el Palau Comtal.

Des de la regidoria de turisme de Cocentaina aposten per la promoció de l'oleoturisme, "un projecte amb el qual pretenem visibilitzar el treball que es fa en el camp i en les almàsseres, perquè el visitant visca una experiència única relacionada amb l'oli d'oliva verge extra: la recol·lecció, la producció o l'envasat entre altres accions", explica el regidor Iván Jover. Ja se celebra al municipi el concurs internacional d'oli d'oliva verge AOVE, que ha celebrat ja dos edicions, però també preparen rutes d'experiències, com visites a les almàsseres en temps de collita perquè el turista conega el procés; o rutes culturals que relacionen l'oli amb el patrimoni local. Sempre pensant en l'oli prèmium que es produeix a la capital del Comtat, "volem transmetre l'experiència dels productors d'oli d'alta gamma i l'esforç que realitzen per obtindre un producte de tan bona qualitat".

I l'oli és el plat fort que Cocentaina porta fins a FITUR, la fira del turisme que ha obert les portes hui 19 de gener a Madrid. Cocentaina té previst per a demà dijous 20 de gener un tast d'oli contestà, al que també acudirem des d'ARAMULTIMÈDIA per a contar-vos-ho tot.

Des de Turisme de Cocentaina també presenten a FITUR les noves rutes que tenen previstes traure al llarg del 2022, com la 'Ruta de la Muralla' per l'antic nucli històric medieval, la 'Ruta Cocentaina en Guerra' on visitar els refugis i el que es coneix com a 'defensa passiva'; la 'Ruta d'Art Barroc' on conéixer les grans obres barroques que hi ha al poble; o noves rutes de senderisme pel parc natural de la Serra de Mariola.

Això pel que fa a les novetats, perquè Cocentaina visita FITUR amb recursos turístics que són de sobra coneguts per tot el territori nacional, com la música amb 'Paquito el Chocolatero', el comerç amb la Fira de Tots Sants, o la gastronomia amb un restaurant, L'Escaleta, amb dos Estreles Michelin. I per als que no coneixen encara a fons la capital del Comtat cal recordar el seu patrimoni amb dos castells medievals, el Palau Comtal o el recentment inaugurat refugi antiaeri.

Ruta al castell de Penella