El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina prepara una bateria de mesures econòmiques per a comerciants i indústries

L'Ajuntament està en contacte amb els comerciants per saber què necessitaran quan passe tot. No es concreta una xifra econòmica perquè dependrà de la resta d'ajudes que arriben, però el consistori assegura que es farà un esforç inversor per assegurar una bona reactivació econòmica.

L'alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ha explicat ARAMULTIMÈDIA que ja es treballa en un pla d'ajudes econòmiques per a xicotetes empreses, sobretot comerciants locals. S'han fet contactes amb les associacions empresarials, per saber quines l'estat de cada negoci; i també s'arrepleguen les aportacions de l'oposició, per tal de preparar una sèrie de mesures o ajudes, com per exemple, el no cobrament de la taxa de terrasses durant el temps sense activitat. La xifra total d'ajudes no es concreta de moment, perquè volen complementar-la amb la resta d'ajudes que arriben d'altres institucions i així cobrir on aquestes no arriben

Pel que fa a la indústria, Mireia Estepa destaca la "boníssima mostra de capacitat d'adaptació" de les empreses, que s'han reconvertit per fabricar material sanitari o de protecció.