El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina presenta el seu propi Nadal, amb un Raconet i més de 20 propostes diferents

Els comerciants ocuparan un solar on oferiran jocs, tallers i un servei de ludoteca perquè els pares puguen fer compres mentre tenen als xiquets atesos. També està el Raconet del Nadal Contestà on hi haurà concursos, concerts i teatre. Però a més, del 7 de desembre al 6 de gener hi haurà tallers, teatre, nadales, exposicions i molta música de la nostra terra, com ara un concert de Dani Miquel o un altre de Pep Botifarra.

Tot comença aquest mateix 7 de desembre, amb una cercavila popular, l'encesa de llums i una xocolatada popular. I a partir d'eixe moment i fins al 6 de gener hi ha una atapeïda agenda amb vora 10 concerts, el festival de Nadales, tallers, exposicions, jocs i molt més. Es mantenen les activitats ja tradicionals i úniques de Cocentaina, com és la festa de la Corriola el 8 de desembre, o l'home de les Orelles el 31 de desembre, que enguany com a novetat comptarà amb una actuació de Dani Miquel.

Però s'inclouen dos novetats importants. Per una banda un Racó del Nadal Contestà, a la part alta del passeig del Comtat, on hi haurà concerts, un concurs de fotografia i molt més. Cal destacar el 24 de desembre l'espectacle Ai Pep, Ai Pep, on Pep Botifarra cantarà nadales valencianes.

I per altra banda, els comerciants s'han ajuntat per oferir un servei únic. També en el passeig, en el conegut com 'solar de les contestanes', els comerciants instal·laran un arbre de Nadal de 8 metres d'alçada, i allí oferiran tallers i jocs per als més menuts durant els caps de setmana del 22 i 23 de desembre, 29 i 30 de desembre i 4 i 5 de gener. Compten amb servei de ludoteca, per tal que els pares puguen fer les compres de Nadal tranquil·lament mentre cuiden dels seus fills.

Açò són tan sols les novetats, perquè el programa inclou vora una desena de concerts com el de la Filharmònica de la Universitat d'Alacant, el de Nadal del Cor Jusi Sansalvador o el del cor i rondalla L'Amistat, el concert 'La porta de Nadal' del cor de cambra Discantus; o el de cap d'any de l'Ateneu Musical. També hi ha teatre amb "El Cortijo de la Copla", i al Raconet es podrà gaudir de teatres i espectacles per a tota la família.
La programació es completa amb l'escola de Nadal, els tallers habituals de treballs manuals, Hama Beads i xapes, o un nou Scape Room amb una història d'assassinats. També hi ha autobús per anar al Festivern, i es farà un torneig del popular joc 'La Fallera Calavera'.

Quatre regidories s'han unit per a oferir esta completa programació del Nadal Conestà

I això sense nomenar les cites habituals amb l'emissari reial o la cavalcada. Tota una atapeïda agenda per a celebrar el Nadal en la capital d'El Comtat. La programació d'aquest primer Nadal Contestà s'ofereix gràcies a la col·laboració de quatre regidories del consistori: joventut, promoció lingüística i cultura, comerç i tradicions. Des del consistori, l'alcaldessa Mireia Estepa agraeix també la col·laboració de moltes entitats que preparen activitats per aquests dies, així com l'esforç dels comerciants locals per "per a oferir a tots els veïns i visitants un producte exclusiu i un tracte molt personalitzat".