El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina presenta en FITUR el toc de tradició i avantguarda de la Fira de Tots Sants

Mireia Estepa, Eduardo Dolón, Mariona Carbonell i Toni Hernández en la presentació de la Fira Tots Sants / Aitana Constans
La Filà Bequeteros desfila pel centre de Madrid en la Gran Desfilada Provincial

Més de mig milió de visitants i uns 52 milions d’euros exposat són algunes de les xifres que avalen a la Fira de Tots Sants com un dels esdeveniments més importants de la Comunitat Valenciana. Mireia Estepa també ha posat l’accent en Cocentaina com a poble i el seu entorn privilegiat, el seu patrimoni artístic i gastronòmic amb dues estrelles Michelín i tres Soles Repsoil i les seues tradicions, que, a banda de la Fira, també inclouen la Festa de la Mare de Déu del Miracle, els Nanos i com no, les Festes de Moros i Cristians Escrit per Aitana Constans des de FITUR

Mireia Estepa, Alcaldessa de Cocentaina ha presentat en FITUR i en companyia dels regidors Mariona Carbonell de Fira i Toni Hernández de Turisme: “la Fira de les Fires, la Fira de Tots Sants”. Com ha remarcat l’Alcaldessa, “la Fira porta 671 edicions ininterrompudes”, és a dir, des de maig de 1346, “un privilegi del qual no poden gaudir altres fires”. El secret d’aquest èxit, com matisa Estepa, recau principalment en “conservar eixe toc intacte de tradició però adaptat a l'avantguarda i a les necessitats que la societat demanda”. També ha estat present el diputat de Turisme, Eduardo Dolón

Més de mig milió de visitants i uns 52 milions d’euros de producte exposat són algunes de les xifres que avalen a la Fira de Tots Sants com un dels esdeveniments més importants de la Comunitat Valenciana. Unes dades que el Govern Valencià valora molt positivament per tal de concedir a Cocentaina el reconeixement de Bé d’Interés Cultural. Un reconeixement que, com ha remarcat l’Alcaldessa, s’uniria al de Fira d’Interés Turístic Nacional rebut en 2012.

Mireia Estepa també ha posat l’accent en Cocentaina com a poble i el seu entorn privilegiat, el seu patrimoni artístic i gastronòmic amb dues estrelles Michelín i tres Soles Repsol i les seues tradicions, que, a banda de la Fira, també inclouen la Festa de la Mare de Déu del Miracle, els Nanos i com no, les Festes de Moros i Cristians. Una celebració que com ha anunciat l'alcaldessa, tothom present a Madrid podrà gaudir d’elles amb la desfilada de la Filà Bequeteros el dissabte dia 20 a les 17 h. en la Plaça de Callao.

Cocentaina, amb el seu esperit d’estar en constant moviment i disposat a donar-se a conèixer, també aposta per l’esport i, més concretament pel ciclisme. Tant és així que tal com ha anunciat l’alcaldessa, Cocentaina també estarà present en la Volta a la Comunitat Valenciana i acollirà en el mes de febrer l'etapa reina.

Finalment, la presentació hi ha conclòs amb la intervenció de la regidora de Fira, Mariona Carbonell que ha exposat les xifres registrades en la passada edició de la Fira de Tots Sants on van aplegar més de 500.900 visitants que van gaudir de 137.000 m2 d’exposició i on van participar més de 750 expositors.

Després de la presentació, l’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa i Toni Hernández, regidor de turisme han contestat en exclusiva a les preguntes d’ARAMULTIMÈDIA.

Davant el repte que presenta any rere any organitzar la Fira, l’Alcaldessa recalca l’esforç de tot el poble per superar-se en cada edició i el passat 2017 van créixer tant en superfície expositiva en uns 47.000 metres quadrats com en espai per acollir visitant augmentant la disponibilitat de pàrquing. I és que com recalca Mireia Estepa, “la Fira no pot créixer si no creix també l’espai per a qui vinga a visitar-nos puga sentir-se còmoda a l’hora de buscar aparcament, allotjament. Per tant quan es planteja un creixement de la Fira, també es té en molta consideració que tot allò vinga acompanyat en el benestar que oferim a tots els visitants”.

En relació a l'oferta hotelera, el regidor Toni Hernández, ha reconegut que és el handicap de Cocentaina, doncs l'oferta “és un poc deficient”. En este sentit, el govern de Cocentaina està treballant per reactivar el sector i ha firmat un conveni en Trovalia on s’ha creat una xarxa de reserves tant a nivell nacional com internacional per visitar i pernoctar.

En referent a la promoció turística del municipi, encaminada també a captar a tots aquells visitants que decideixen residir en la costa durant les seues vacances, Toni Hernández ha anunciat la posada en marxa en Setmana Santa d’una altra forma de visitar l’entorn contestà: el cicloturisme. Un nou vesant de fer turisme que uneix l’àmbit esportiu i de riquesa cultural que permetrà conèixer les pedanies al voltant de Cocentaina. Esta iniciativa se suma a l’habitual acció promocional de Cocentaina de visites guiades teatralitzades a través del seu patrimoni i de la ruta dels castells.

Escrit per Aitana Constans des de FITUR