El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina reclama més diners per als serveis d’atenció a malalts mentals

El centre del TAPIS, imatge de l'Ajuntament

Ara per ara la subvenció de la Generalitat cobreix el 10 per cent de les despeses, i l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa reclama major finançament i estar dins dels serveis homologats per a persones amb dependència. En concret parla del TAPIS, el centre de malalts mentals; i Respir, un servei per a malalts d’alzheimer.

La regidoria de Benestar Social treballarà ara en una completa memòria de les activitats que es fan tant al TAPIS com al Respir, dos serveis municipals d’atenció a dependents. L’objectiu, com explica l’alcaldessa Mireia Estepa, és poder “optar a una subvenció nominativa molt específica per a serveis similars als nostres”.

Així ho ha anunciat Estepa després de reunir-se a València amb el Subdirector General de Serveis Socials i Autonomia Personal, Aurelio Carrión, i amb la Subdirectora General de Persones amb Discapacitat, Marian Villanova. També han participat en la reunió una educadora del TIS i una treballadora social de Dependència i Autonomia Personal. Són dos serveis gratuïts per als usuaris, i que suposen una despesa anual de 133.000 euros. Actualment la subvenció de conselleria cobreix el 10 per cent de les despeses, i Mireia Estepa confia “que la Conselleria de Polítiques Inclusives siga sensible amb els nostres programes i valore la professionalitat de TAPIS i Respir donant-nos més finançament per a treballar millor encara”.