El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina reclama tests gratuïts de coronavirus per a la Policia Local, igual que els han tingut a Alcoi

Sí que s'han fet tests ràpids tots els treballadors de Benestar Social, amb cap resultat positiu. Però el consistori continua reclamant proves gratuïtes per a la Policia Local: "Cocentaina no té motiu per a pagar les proves si altres no ho han fet".
 

L'alcaldessa Mireia Estepa reclama "igualtat de tracte" respecte a Alcoi, on assegura que sí que s'han fet tests ràpids als agents de la Policia Local, mentre que a Cocentaina no. 

Segons expliquen des de l'Ajuntament de Cocentaina, a principis de maig s'assabentaren que "a la policia d'Alcoi, l'hospital comarcal li havia fet els tests ràpids de diagnòstic COVID-19 de forma gratuïta". L'alcaldessa es va posar en contacte amb el Departament de Salut i va reclamar "igualtat de tracte perquè Cocentaina també és un poble que pertany a l'hospital comarcal Verge dels Lliris i que, per tant, paguem tots i totes".

En l'escrit que Cocentaina ha remés a la gerència de salut, datat en el 12 de maig, es reclama proves gratuïtes de COVID-19 als treballadors dels serveis essencials que han estat en contacte amb la ciutadania mentre exercien les seues funcions, especialment la Policia Local i Serveis Socials. "En cas contrari, entendrem que se'ns està tractant diferenciadament i que està produint-se un greuge comparatiu entre persones treballadores que estan igual d'exposades al contagi", s'argumenta en l'escrit. 

Però a la resposta, segons el consistori, "es va reiterar que no anaven a fer-se les proves a la Policia Local de Cocentaina". Tot i que sí que s'han fet les proves als treballadors de Serveis Socials. Mireia Estepa diu que "agraïm que a tot l'equip de Serveis Socials s'hagen fet les proves, totes amb resultat negatiu de coronavirus, ja que han estat molt exposades i no han deixat de treballar amb les persones més vulnerables. Però seguirem reivindicant el dret de la nostra Policia Local a tindre accés a aquestes proves en les MATEIXES CONDICIONS que han accedit els del municipi del costat, Cocentaina no té motiu per a pagar les proves si altres no ho han fet".