El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina reclama un Pla d'Enderrocament amb ajudes a particulars

Mireia Estepa assegura que la situació "no és puntual. Passarà més vegades i hem de fer un plantejament de futur i buscar solucions". Reclamen ajudes directes als propietaris perquè tomben edificis en ruïna.

També reclama la recuperació de l'Oficina Comarcal de Rehabilitació, "que feia una important funció de promoció de la rehabilitació", així com un departament que ajude amb les inspeccions a edificis, perquè "no tenim tècnics suficients".

El temporal Glòria de fa unes setmanes també ha deixat en un estat sensible el centre de Cocentaina, amb edificis centenaris en estat de ruïna. Com també Alcoi, l'alcaldessa s'ha reunit amb el conseller de vivenda i vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, qui li ha explicat que es treballa en un pacte estatal per ajudar a regenerar els centres de les ciutats que pateixen aquests problemes.

I des de Cocentaina, l'alcaldessa Mireia Estepa, ha posat damunt la taula els problemes concrets del municipi i les solucions que necessiten.I el primer és "que ens ajuden a gestionar les vivendes en ruïnes". Per a això es necessita un Pla d'Enderrocament, similar al d'Ontinyent del passat setembre, "amb ajudes de fins a 15.000 euros als propietaris" perquè tomben en seguretat els edificis. Però també amb ajudes per a l'Ajuntament perquè els enderrocaments dels quals es fa càrrec "estem pagant-los dels pressupostos dels contestans, quan són edificis que pertanyen a propietaris no localitzables o 'fons buitre' encara ments localitzables".

Mireia Estepa també demana que es recupere l'Oficina Comarcal de Rehabilitació, que va tancar fa molts anys, "que feia una funció molt important de la promoció de la rehabilitació, així com informació i assessorament als propietaris". També reclamen crear una oficina "municipal o comarcal" que ajude en la gestió d'edificis centenaris, "per què els ajuntaments de pobles com Cocentaina no tenim suficients tècnics per a fer tota aquesta tramitació".

Mireia Estepa diu que necessiten col·laboració per millorar l'habitabilitat del centre de la ciutat perquè l'ocorregut fa unes setmanes amb el temporal Glòria "no és puntual, passara més vegades a l'any i hem de fer un plantejament de futur i buscar solucions".