El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina rehabilitarà el Refugi Antiaeri i la Torrassa del Castell

Aquests treballs es realitzaran gràcies a la subvenció de més de 152.000 euros que els ha donat la Generalitat

L'Ajuntament de Cocentaina ha rebut per part de la Generalitat més de 152.000 euros del Pla d'Ajudes a Projectes Locals de Cultura, Turisme i Mobilitat, que té la intenció de col·laborar amb els municipis en la recuperació del seu patrimoni cultural.

A la signatura per acceptar aquestes ajudes va acudir la regidora d'Urbanisme, Mariona Carbonell, on es va trobar amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Els dos projectes que hi han, seran els que es realitzaran amb aquesta subvenció serà per una banda la recuperació i posada en valor del Refugi Antiaeri de Cocentaina-Palau Comtal, que costarà uns 101.300 euros, i per altra banda, la Torrassa de l'entorn del Castell de Cocentaina, amb una ajuda d'uns 52.000 euros.

L'Ajuntament haurà d'aportar per a completar aquests treballs 65.000 euros, tal com es va aprovar a l'últim plenari.

L'alcaldessa, Mireia Estepa, ha afirmat que "Aquesta ajuda del Consell incrementarà el valor monumental de Cocentaina, recuperarà i consolidarà part del nostre patrimoni i, a la fi, suposarà una inversió molt important per al nostre poble que, de segur, es tradueix en molts altres beneficis per als veïns i veïnes i en un atractiu turístic més per al municipi".

Aquests projectes formaven part del treball del govern contestà i veuen així complits els seus objectius per a la seua legislatura. Marcela Richart, edil de Patrimoni, ha dit "fa dos anys que s'està treballant en el projecte del Refugi Antiaeri i que ara siga possible, junt amb la Torrassa del Castell, gràcies a la injecció econòmica de Generalitat és un regal per a tot el poble".