El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina rep quasi 18.500 euros de subvenció per a lluitar contra la violència de gènere

Amb estos diners procedents del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, l’Ajuntament de Cocentaina, juntament amb el Grup Minerva de la Policia Local han organitzat una sèrie d’activitats.

L’Ajuntament de Cocentaina, juntament amb el Grup Minerva de la Policia Local, que recentment ha rebut un reconeixement per la seua labor, han preparat una sèrie d’activitats finançades amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Aquestes activitats estan subvencionades amb quasi 18.500 euros procedents del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

Entre aquestes activitats podem trobar diferents tipus de xerrades per als centres educatius de Cocentaina, sobre sexualitat o prevenció de conductes controladores. L’alcaldessa, Mireia Estepa, destaca que per tal de lluitar contra la violència masclista, l’educació és una de les ferramentes més poderoses que hi ha, per així acabar amb l’educació patriarcal.

També s’estan fent cursos de defensa personal, tallers impartits per professionals com psicòlegs o treballadors socials, i a més, un curs per a professionals que estarà homologat per la Universitat d’Alacant, en el qual impartit per docents especialitzats en la intervenció amb dones víctimes de violència de gènere.

A més d’aquestes activitats l’Ajuntament ha preparat dos campanyes publicitàries. Una d’elles serà per als mesos d’estiu i estarà més enfocada als joves. Però, mentrestant, ja hi ha una altra amb el lema #ObriElsUlls, que està destinada a tota la societat, i en la que han participat contestans de forma voluntària.