El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina rep vora 19.000 € per a pal·liar la violència de gènere

Façana de l'Ajuntament de Cocentaina

Cal dir que Cocentaina compta amb un Pla d'Igualtat des de 2014, amb un protocol d'atenció a la víctima i seguiment on treballen coordinadament els Serveis Socials i la unitat especialitzada de la Policia Local 'Minerva'.

L'Ajuntament de Cocentaina rebrà un total de 18.847 € provinents dels fons consignats per al Pacte d'Estat de Violència de Gènere elaborat pel Govern central de l'Estat. Aquests diners estaran a disposició de les arques municipals entre gener i juny de 2019.

Aquests fons es podran destinar a la realització de projectes municipals amb què desenvolupar mesures del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere. Entre aquestes mesures es troba la realització de campanyes de formació i sensibilització, oferir suport psicològic per a les víctimes, elaboració i desenvolupament del Pla de Seguretat, o l'acompanyament en el procés de denúncia. El passat 18 de novembre l'alcaldessa Mireia Estepa va assistir a una reunió amb la Subdelegació del Govern a Alacant per tal de conèixer el contingut de l'ajuda.

Com ha recordat Estepa, durant tot l'any a Cocentaina “se celebren tallers educatius per unes relacions sanes i contra la violència de gènere en l'Educació Secundària i Batxillerat, a més de tallers oberts a tota la ciutadana, tallers específics per a col·lectius d'alt risc, i també portem avant campanyes de sensibilització i prevenció d'agressions masclistes i s'organitzen les activitats pel 25N i el 8M”.